Medicamentele pentru colesterol duc la aparitia cancerului

Cu toate ca unii cercatatori sunt de parere ca se afla in fata unui lucru paradoxal, intr-o publicatie englezeasca de medicina a aparut un studiu care sustine ca prin combinarea a doua tipuri de medicamente care ajuta la scaderea colesterolului riscul declansarii cancerului este mai ridicat cu 50%.
Medicamentul contine statine, simvastatin si ezetimib si a fost aprobat de catre Institutul National pentru Sanatate si Excelenta Clinica anul trecut in noiembrie. Acest medicament este recomandat persoanelor care au nivelul de colesterol ridicat.  

Studiul a fost realizat de catre doctorii de la Spitalul Universitar Ulleval din Oslo. Oamenii de stiinta au comparat persoanele care sufera de cancer dar care au urmat un tratament pentru scaderea colesterolului cu persoanele care si-au reglat nivelul colesterolului cu medicamente placebo.
Tratamentul pentru reglarea colesterolului a durat mai bine de 4 ani.

Astfel s-a descoperit un total de 105 cazuri de cancer in randul pacientilor care au facut tratament cu acest medicament pentru scaderea colesrolului si numai 70 de cazuri de cancer in randul persoanelor care au luat medicamente placebo.

In ambele grupuri nu era vorba despre o singura forma de cancer, ci erau diferite de la cancer de prostata la cel de piele.


Sursa: BBC Online
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod