Medicament care face sa dispara amintirile urate?

Un medicament frecvent prescris persoanelor care au probleme cu inima poate inlatura amintirile unui eveniment traumatic, informeaza site-ul HealthDay

Medicamentul, un beta blocant numit propanolol, a fost injectat in timp ce persoanelor participante la studiu li s-a cerut sa-si aminteasca un eveniment traumatic trait in ultimii ani, arata BBC News Online. 19 dintre participantii la studiu care au fost implicati intr-un accident de masina sau un asalt sexual au primit fie injectii cu propanolol, fie un tratament placebo pe parcursul a 10 zile.
Rezultatele au aratat ca participantii care au fost injectati cu propanolol cand au fost pusi sa-si aminteasca despre evenimentul care i-a marcat au prezentat mai putine semne de stress, comparativ cu ceilalti. Expertii care nu au avut nicio legatura cu acest studiu au avertizat asupra faptului ca aceasta cercetare este preliminara si ca stresul post-traumatic este o afectiune mult mai complexa si ca efectele pe termen lung a injectiilor cu propanolol nu au fost evaluate.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • luminitza pe 5 Aug 2007, 20:26
    propanolol

    Eu am tiroidita acuta si mi sa recomandat si propanolol de 3 ori pe zi o doza avand 20 mg dar am inteles ca trebuie sa iei atunci cand pulsul e mai mare de 90 batai pe minut.Eu cred ca totusi e un medicament care nu trebuie luat la voia intamplarii deoarece poate scadea pulsul inimii si e periculos.

    0
    0

  • rodica pe 10 Iul 2007, 13:51
    intrebare?!

    Buna!am citit cu mult interes articolul dvs. in legatura cu tratamentul injectabil cu propanolol!mi i se pare extrem de ineteresant.......am suferit si eu enorm in urma divortului care s a produs in urma cu un an!Eram insarcinata si am ramas singura........sotul m a abandonat!eram dispusa sa fac intrerupere de sarcina!ma simteam ingrozitor!era insa o decizie f grea de luat....eram singura!mama era plecata in italia ......frati , surori n am.......tata a decedat in urma cu multi ani!va scriu aceste intimitati pt a ma intelege .........inca nu ma simt vindecata!as vrea sa stiu daca intr adevar este atat de miraculos acest medicament .......si daca se practica si la noi in tara terapia!va multumesc si astept cu interes maxim raspunsul dvs!

    0
    0

  • Anca pe 10 Iul 2007, 12:59
    putina atentie si mai multa noutate

    Cand mai traduceti articole din afara.. incercati macar sa preluati termenii corect: este vorba de Propranolol si a fost descoperit acum 25 ani..

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod