Medicament antifumat aprobat in UE






Un medicament antifumat pentru adulti a fost aprobat in Uniunea Europeana. "Este un tratament nou si unic care a fost conceput special pentru a ajuta oamenii sa renunte la fumat", a declarat dr. Michael Berelowitz. Cei mai multi fumatori continua sa fumeze datorita dependentei date de nicotina din tutun. Cercetarile anterioare au aratat ca asocierea consilierii comportamentale cu terapia medicamentoasa este mai avantajoasa din punct de vedere al raportului cost-eficienta decat incercarea de renuntare la fumat fara ajutor, mai spune medicul. In Europa, aproximativ 1.2 milioane de oameni mor in fiecare an, datorita bolilor cauzate de fumat. Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca povara financiara generata de fumat va fi in anul 2010 de aproximativ 130 miliarde de euro.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Nastase Liliana pe 29 Oct 2006, 18:54
    As incerca si eu!

    Lasatul de fumat este dorit de foarte multi oameni, un medicament eficient in acest sens este extraordinar, as incerca si eu.

    0
    0

  • simona pe 29 Oct 2006, 10:37
    dependenta de nicotina

    dragii mei chiar daca am 20 de ani am fumat 4 ani si dintr-o data am aflat ca sunt insarcinata asa ca mi-am pus ambitia sa nu mai fumez pt ca asa voi avea un copil sanatos .nu neg ca primele 5 zile am avut nervi si am fost mai recalcitranta dar acum ma simt bine

    0
    0

  • ginutza_1968 pe 28 Oct 2006, 18:28
    MEDICAMENT ANTIFUMAT

    As dori mai multe detalii daca a ajuns pe piata romaneasca.Multumesc anticipat

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod