Maternitatea din Spitalul de Urgenta Sibiu va fi reabilitata

Facebook Twitter Comenteaza
Maternitatea din Spitalul de Urgenta Sibiu va fi reabilitata

Ministerul Sanatatii investeste 4 milioane de euro pentru reabilitarea Maternitatii din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

 

Ministerul Sanatatii a semnat contractul cu Consortiul castigator pentru modernizarea sectiilor de obstetrica si neonatologie din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, astfel incat acestea sa se ridice la nivelul cerintelor actuale si a normelor europene.

"Vor fi realizate lucrari de reorganizare a spatiilor existente prin recompartimentari si prin reasezarea spatiilor pentru a se asigura o functionare mai buna a sectiilor care fac parte din departamentele de obstetrica si neonatologie si vor fi inlocuite ferestrele, usile interioare, pardoselile din aceste sectii.

De asemenea, vor fi reabilitate instalatiile sanitare, termice si electrice, precum si a celor pentru distributia fluidelor medicale si se vor inlocui invelitoarea si sarpanta ce acopera corpul 1 cu un sistem de acoperire in terasa", precizeaza ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Valoarea totala a contractului este de 16.396.006.90 lei (TVA 24%) si se realizeaza in cadrul Proiectului privind reforma sectorului sanitar – faza a 2-a, cu finantare de la Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii.


Potrivit Ministerului Sanatatii, aceasta investitie va continua si dupa descentralizarea unitatii si preluarea acesteia de catre Consiliul Judetean.”Dupa procesul de descentralizare o sa sprijinim atat unitatile sanitare cu paturi, cat si autoritatile locale, inclusiv din punct de vedere financiar pentru partea de reabilitare si modernizare a cladirilor”, a declarat astazi ministrul Sanatatii, Cseke Attila in cadrul unei intruniri la Galati, unde s-a realizat transferul ultimelor 4 unitati sanitare catre Consiliul Judetean.

 

Credit foto: www.oradesibiu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod