Masuri de prevenire a infectiei cu meningita

Cazurile suspectate de meningita acuta (virusul West Nile) au fost negative pentru West Nile si s-a emis ipoteza ca ar putea fi cauzate de alte virusuri

Epidemiologic cazurile nu au legatura intre ele, deci se exclude transmiterea de la om la om si apar cel mai frecvent la grupa de varsta 5-30 de ani ceea ce a determinat investigatii pentru un factor de risc: imbaierea in locuri nesigure, care in corelatie cu circulatia mai intensa a enterovirusurilor in sezonul estival si prezenta acestora in apele de suprafata a sugerat o posibila etiologia enterovirala.
Primele rezultate de laborator la 4 cazuri au pus in evidenta un virus ECHO 4 care este responsabil de forma de boala acuta respiratorie pana la meningita cu forma usoare sau medii. Masuri de prevenire 1. spalatul frecvent al mainilor, mai ales inainte de masa si dupa utilizarea grupului sanitar; 2. consumul de apa potabila numai din surse sigure sau eventual fierberea apei; 3. spalarea corespunzatoare a fructelor si legumelor; 4. strangerea si evacuarea gunoiului menajer; 5.
evitarea scaldatului in locuri neamenajate; 6. prezentarea la medic pentru simptome ca febra, cefalee, varsaturi, diaree.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vio pe 20 Iul 2007, 12:30
    masuri de prevenire a infectiei cu meningita

    cred ca este foarte bine sa informati populatia despre acest pericol este foarte bine sa fie prevenita aceasta boala

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod