Mare atentie unde faceti un consult la ochi!

Facebook Twitter Comenteaza
Mare atentie unde faceti un consult la ochi!

Daca ai probleme oftalmologice nu apela la consultatii efectuate in spatii care nu corespund din punct de vedere sanitar si care nu sunt autorizate pentru desfasurarea de consultatii optometrice.

 

Fenomenul denumit optica mobila a luat din ce in ce mai mare amploare, insa specialistii sustin ca el pune in pericol sanatatea ochilor, deoarece de foarte multe ori persoanele care efectueaza consultatiile nu au pregatirea si autorizarile necesare.

"Echipamentele utilizate opereaza optim numai in conditii stricte, in spatii special amenajate, autorizate de catre Ministerul Sanatatii, altfel rezultatele consultului pot fi incorecte, prescriptiile de ochelari gresite, iar utilizarea ochelarilor respectivi poate duce la deficiente de vedere pe termen lung, a caror remediere, daca mai este posibila, este si foarte costisitoare", avertizeaza Mircea Tatar - Moisescu, Presedintelui Patronatului Optica.

In acceptiunea Legii nr. 176/2000, ochelarii de vedere sunt considerati dispozitive medicale, vanzarea acestora fiind strict reglementata si ea nu poate face sub nici o forma obiectul comertului ambulant, explica specialistul. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod