Managementul bolilor cronice, esential pentru reducerea costurilor in sistemele de sanatate

Dat fiind faptul ca bolile cronice sunt cauza principala a mortalitatii in Europa, iar 70% din bugetele statelor sunt alocate tratarii pacientilor cronici, Chronic Disease and Health Management 2009 reprezinta nevoia de actiune. Aceasta conferinta internationala este organizata de Tarus Media si British Medical Journal intre 7-8 octombrie, in Bucuresti, la Palatul Parlamentului.
“Managementul bolilor cronice este o filozofie de succes in SUA dezvoltata, ulterior, si in tarile cu o economie ridicata din Europa. Implementarea strategiilor de MBC duce la cresterea calitatii si sigurantei ingrijirilor pacientilor si la scaderea costurilor din sistem”, a declarat Warren E. Todd, Director Executiv, International Disease Management Alliance, SUA.

Din pacate, in Europa de Est, acest concept este aproape inexistent. “Vrem astfel ca Romania sa fie motorul de dezvoltare al Managementului Bolilor Cronice pentru Sud Estul Europei – epidemia secolului 21”, a declarat Maria Vasilescu, Director General al Tarus Media.
Este o conferinta in urma careia se vor produce schimbari majore in sistemul de sanatate din Romania prin implicarea factorilor de decizie din tarile sud est europene”, a adaugat Maria Vasilescu.

O initiativa la nivel inalt, Chronic Disease and Health Management 2009 reuneste peste 300 de participanti din tara si strainatate: asistenti, medici, farmacisti, oficiali, CEO ai companiilor din industrie, pacienti, speakeri de referinta internationala si reprezentanti ai ONG-urilor de profil.
In cadrul conferintei va fi dezvoltat primul forum al pacientilor la care vor participa activ toate asociatiile pacientilor din Romania. Forumul isi propune sa schimbe perspectiva asupra pacientului si sa introduca notiunea de “pacientul expert” centrat pe siguranta tratamentului primit. Pentru mai multe informatii puteti accesa http://chronic.tarusmedia.ro/ .  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod