Mai putine calorii - un plus pentru memoria batranilor

Reducerea numarului de calorii din alimentatia batranilor ajuta la prevenirea pierderilor de memorie in cazul persoanelor cu varsta inaintata. De asemenea, lucrul acesta poate intarzia instalarea bolii Alzheimer sau a altor forme de dementa senila.
Un grup de cercetatori germani a lansat ipoteza potrivit careia schimbarile alimentare in cazul batranilor contribuie la reducerea aparitiei bolilor specifice varstei a treia.

Studiul actual a cuprins 50 de persoane in jurul varstei de 60 de ani. Experimente efectuate in trecut in laborator au demonstrat ca reducerea caloriilor cu 30% in dieta imbunatateste memoria in cazul batranilor, dar "acesta este primul studiu realizat pe subiecti umani care a stabilit acelasi lucru", a declarat Agnes Floe, coordonatorul studiului.


La nivel mondial exista 24 de milioane de persoane care se confrunta cu pierderi de memorie, au probleme de orientare sau alte simptome caracteristice dementei senile si se estimeaza ca in 2040 numarul acesta va fi de patru ori mai mare.

Sursa: AGI Salute
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod