Lumina solara poate preveni miopia

Copiii care petrec mai mult timp jucandu-se in aer liber prezinta un risc mai mic de a suferi de miopie (tulburarea vederii la distanta), sunt de parere oamenii de stiinta australieni.
Multi dintre noi cred ca cititul sau folosirea excesiva a calculatorului si a televizorului sunt, de obicei, cauza principala a unei vederi mai proaste. Ultimele studii insa, sugereaza ca lipsa luminii solare poate contribui la aceasta problema.

Cercetatorii australieni au comparat vederea unor copii din Singapore si China, cu varsta de 6 ani. Acestia au descoperit ca 3% dintre copiii chinezi aveau nevoie de ochelari si 30% dintre copiii din Singapore. Toti copiii au petrecut aproximativ acelasi timp citind, privind la televizor si jucandu-se pe calculator, insa copiii din Singapore au petrecut aproximativ 30 de minute in aer liber pe zi, pe cand cei din China 2 ore.

"Aceste rezultate sugereaza ca miopia a fost declansata de ceva din mediul inconjurator si nu de gene," declara profesorul Ian Morgan, din echipa de cercetatori.

Sursa: NetDoctor.co.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod