Lipsa fibrelor din alimentatie produce constipatie

Facebook Twitter Comenteaza
Lipsa fibrelor din alimentatie produce constipatie

Acesta este avertismentul nutritionistilor. Daca ai probleme cu tranzitul intestinal nu uita de fibrele alimentare.

 

"Lipsa fibrelor in alimentatie produce constipatie, care este un factor de risc pentru cancerul colorectal. In contextul sindromului metabolic, constipatia agraveaza acest tablou morbid generat de lipsa fibrelor alimentare", declara prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Specialistul atrage atentia asupra riscului la care ne supunem in cazul in care colonul functioneaza prost, deoarece intestinul este strans legat de aproape toate celelalte sisteme ale corpului.

"Ne imbolnavim de colon si nu ne dam seama. Ne plangem de dureri articulare, avem tenul patat, parul lipsit de stralucire, oboseala inexplicabila, migrene, insomnie, insa de multe ori cauza poate sa fie exact proasta functionare a colonului", adauga specialistul.

Ce trebuie sa faci? Sa maresti aportul de fibre alimentare pe care le gasesti in fructele si legumele proaspete si sa consumi cat mai multa apa (1,5 - 2 l/zi), urmand o cura de detoxifiere.

 

"Igiena cotidiana" pentru o digestie sanatoasa


1. Consuma cat mai multe lichide (1,5-2 l) in fiecare zi pentru a oferi o mana de ajutor sistemului digestiv;
2.

Mananca pe cat posibil la ore regulate: mananca incet si nu reduce timpul mesei la mai putin de 20 de minute;
3. Mesteca bine inainte sa inghiti;
5. Consuma iaurturi cu probiotice si nu uita ca sunt necesare cateva saptamani pana sa apara efectele pozitive;
6. Evita sa porti haine stramte care pot presa abdomenul;
7. Limiteaza administrarea medicamentelor antiinflamatorii si a aspirinei;
8. Fa cate putina miscare fizica in fiecare zi, in special dupa mese;
9. Limiteaza numarul tigarilor;
10. Controleaza-ti starile de stres. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Nela pe 25 Feb 2010, 13:38
    Paine naturala ELTA 100% fibre

    din 2002 folosesc doar paine naturala Elta pe care o recomand si altora, indiferent de varsta, sex s.a. PAINEA NATURALA-ELTA cunoscuta si sub denumirea de AZIMA ajuta la deconstipare (realizata din tarata de grau, o fibra naturala insolubila ce face curatenie pe tot traiectul digestiv), la detoxifiere prin faptul ca e higroscopica, fiind produsa printr-un proces de deshidratare, actioneaza si ca un absorbant pt. toxine; este hipoglucidica (nu are faina alba, deci amidon si gluten) - deci folositoare celor cu glicemie ridicata, dar e si o inlocuitoare a painii coapte, dospite, traditionale, fiind mai sanatoasa, prevenind intoxicarea organismului ce duce in timp la boli destul de neplacute. Cum am scris, este o paine din tarate de grau si zer, realizata prin deshidratare la temperaturi sub 40 grade Celsius,ceea ce permite pastrarea calitatilor naturale organice la sfarsitul procesului de fabricatie, de aici si efectele terapeutice deosebite - se cunoaste deja faptul ca orice aliment supus procesului de fierbere, coacere, prajire care au loc la temperaturi peste 100 grade Celsius, isi pierd calitatile enzimatice, bioenergetice, sunt denaturate intr-un cuvant, rezultand in final o hrana anorganica, deci necompatibila cu corpul fizic care este organic. Painea Elta-Azima o puteti gasi in Bucuresti, la punctul de lucru de pe str. Doamnei, nr. 17-19, etaj 2, camera 211, de luni pana vineri, intre 16:30 -20:30 sau la magazinul online www.painenaturala-naturalbread.com.ro, pentru toti cei din tara si strainatate (se pot face comenzi la domiciliu pt. minim 5 pachete). Termenul de garantie este de minim 3 luni. Un pachet de paine la 500 grame are 20 de batoane. Se recomanda 2 max. 3 batoane pe zi, o paine ajungand 7 pana la 10 zile. succes!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod