Leacuri pentru picioarele obosite

Vi s-a intamplat ca la sfarsitul unei zile epuizante sa ajungeti acasa cu picioarele umflate si obosite? Puteti scapa de senzatia de "picioare grele" daca eliminati si factorii favorizanti: lipsa de miscare si kilogramele in plus. Va prezentam in continuare cateva sfaturi si produse naturiste care va pot ajuta. Iata ce masuri trebuie sa le luati in cazul in care va confruntati cu aceasta problema:
* faceti cat mai multa miscare;
* scapati de kilogramele in exces;
* evitati pozitia picior peste picior;
* nu purtati pantofi cu tocuri mai mari de 3 cm, mai ales cand aveti de mers mai mult pe jos; Este bine sa cereti si parerea unui medic, pentru a evita problemele mai grave care pot aparea: varice, edeme si altele.
Iata si cateva produse naturiste care va pot ajuta:
* Ceaiul "Picioare usoare" - se recomanda in special in timpul verii.
Cu ajutorul acestei infuzii puteti scapa de senzatia de "picioare grele", de glezne umflate. Ajuta la indepartarea disconfortului si oboselii picioarelor. Produsul contine si frunze de ginkobiloba, un leac pentru tulburarile circulatorii. Se consuma zilnic 3 cani, dar numai pana la ora 15.00. Preparare si intrebuintare: se face infuzie: un plic la 200 ml de apa clocotita. Se lasa 15 minute. Pret: 3 lei.
* Erbaven Esi - remediu natural pentru picioare obosite, cu proprietati revigorante si calmante. Ajuta la eliminarea apei in exces, avand actiune antiinflamatorie, antiedemica, tratand totdata vasele periferice. Poate fi asociat si cu Gelul Erbaven, care actioneaza rapid si da o senzatie de racoare. Administrare: o capsula pe zi. Pret 30 lei.

* GingkgoVasal - ajuta la imbunatatirea circulatiei cerebrale si periferice Prezentare: flacon cu 120 capsule. Administrare: doua capsule de doua ori/zi. Pret: 35 lei.
* Varixinal - produsul scade senzatia de oboseala a picioarelor, micsoreaza inflamatiile gambelor afectate de varice. Prezentare: flacon cu 30-90 tablete. Administrare: o tableta/zi. Pret: 28 - 60 lei.
* Unguent de galbenele si arnica - combina proprietatile antiinflamatoare ale extractului de arnica cu cele antiseptice si cicatrizante alte extractului de galbenele. Prezentare: cutie cu 20 g unguent. Se aplica local, de doua ori/zi, pe zonele afectate, dar nu pe rani deschise. Pret: 2,5 lei.
* Balsam cu sulfina - actioneaza ca antiinflamator, ajuta la relaxarea si revitalizarea picioarelor obosite.
Prezentare: flacon cu 100 ml. Se aplica pe gambe, pe zona afectata, cu masaj usor, de jos in sus. in varice se aplica fara masaj. Pret: 7 lei.
* Gel Venoforte - contine tinctura de frunze de vita de vie, frunze de afine, hrisca, extract de castane si de germeni de grau. inlatura senzatia de picioare grele si obosite. Este util femeilor aflate in perioada de menopauza si care sufera de tulburari venoase. Prezentare: flacon cu 175 ml. Aplicatii: de doua ori/zi. Pret: 10 lei.
Produsele prezentate le puteti gasi in magazinele de produse naturiste din str. Baia de Fier nr. 5 (din str. Sf. Vineri, tramvaie: 16, 40, 5, 14), din str. Matei Voievod 135, strada de la intersectia Vatra Luminoasa cu sos. M. Bravu si din str. Traian nr. 118.

Sfaturi babesti

* baie calduta cu infuzie de pelin sau de menta;
* bai cu tarate.
Se procedeaza astfel: se pun intr-un lighean 500 g tarate si 3 litri de apa. Se lasa la inmuiat 3 ore si apoi se aplica pe fiecare picior in parte aceasta tarata umeda. Aplicatiile dureaza 30 minute;
* cataplasme cu argila;
* cataplasme cu foi de varza strivita;
* cataplasme cu decoct din flori de fan;
* cataplasme cu frunze de brusture strivite - se aplica pe picioarele foarte obosite dupa ce au fost unse in prealabil cu Bitter suedez, cu Balsam cu Bitter sau cu Crema revitalizanta pentru picioare obosite.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vavitza pe 17 Apr 2009, 09:42
    despre monturi

    as vrea sa stiu ce s-ar putea face in cazul in care au inceput sa apara monurile de la picioare ma dor si nu mai purta incaltaminte de nici un fel mai ales ca lucrez numai in picioare

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod