Laptele, o sursa de sanatate pentru cei mici

Laptele reprezinta un aliment ideal in procesul de crestere a copilului, intrucAt contine nutrientii necesari pentru o alimentatie adecvata (varstei respective) si pentru o dezvoltare armonioasa. Laptele este o sursa de calciu, fosfor, vitaminele D, B12 si contine, de asemenea, o cantitate importanta de proteine.
Studiile citate de Nestle Nesquik au fost efectuate in Statele Unite ale Americii, pe un numar de 7557 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani, care consumau lapte simplu, lapte aromat si copii care nu consumau deloc lapte, pentru a evidentia beneficiile nutritionale ale consumului de lapte.

Rezultatele au aratat beneficiile directe ale consumului de lapte: copiii care beau lapte in mod regulat, simplu sau in combinatie cu alte alimente, primesc un aport mai mare de nutrienti in organism decat cei care nu consuma lapte deloc.
Mai mult, consumul frecvent de lapte determina si un aport mai mare de vitamina D, calciu si fosfor, decat in cazul copiilor care nu beau deloc.

“Parintii ar trebui sa includa in alimentatia copiilor doua portii de lapte in fiecare zi, un pahar dimineata si unul seara, inainte de culcare, pentru ca este cea mai buna sursa de calciu si un element esential in dezvoltarea copilului. Daca cei mici nu vor sa bea lapte din diferite motive, acesta poate fi consumat in combinatie cu Nestle Nesquik cacao instant, gustul mai bun si mai dulce fiind preferat de cei mici”, declara Elena Casapu, Market Nutritionist Nestle.


Calciul are numeroase functii pentru organism, fiind indispensabil in copilarie pentru formarea oaselor si dintilor sanatosi. Nevoia de calciu a copiilor creste in mod considerabil in jurul varstei de 11 ani, cand copilul este in perioada de crestere. Copiii cu varste cuprinse intre 4 si 8 ani au nevoie de 800 de miligrame de calciu zilnic, iar cei cu varste intre 9 si 18 ani au nevoie de 1300 de miligrame zilnic.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anca pe 28 Aug 2009, 12:06
    www.notmilk.com

    hahaha... studiu fondat de nestle.. desigur! laptele pasteurizat, omogenizat, ultra-standardizat face mai mult rau decat bine. Intr-adevar laptele in stare cat mai naturala este cel care aduce un aport nutritional, nu cel comercializat in masa. O sursa mai buna de informare: www.notmilk.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod