La Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara s-au constatat doar deficiente minime

Raportul de control al echipei care a realizat astazi o verificare la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara consemneaza deficiente privind colectarea deseurilor rezultate din activitatea medicala la nivelul Compartimentului de Cardiologie Interventionala cu toate ca personalul medical era instruit corespunzator, iar unitatea avea achizitionate recipientele speciale necesare acestei activitati.
Urmare a acestui fapt, medicul Serviciului de Prevenire si Combatere a Infectiilor Nosocomiale (SPCIN) a fost amendat contraventional cu suma de 1800 lei pentru incalcarea L98/1994, art 14, litera f. In ceea ce priveste acest aspect, in termen de 48 de ore conducerea spitalului este obligata sa realizeze propria ancheta interna si sa prezinte inspectorilor sanitari rezultatele si sanctiunile administrative dispuse.

Conducerile Institutului si a SPCIN au fost atentionate cu privire la necesitatea respectarii normelor de colectare, depozitare si neutralizare a deseurilor provenite din activitati medicale.

Conform raportului de control, inspectorii sanitari au constatat ca pentru investigarea bolnavilor, in spital s-au folosit materiale sterile de unica folosinta provenind din farmacia spitalului sau procurate de pacienti din farmaciile din oras.

De asemenea, toate evidentele Serviciului de Prevenire si Combatere a Infectiilor Nososcomiale evidentiaza faptul ca nu au fost sterilizate materiale de unica folosinta din categoria celor incriminate.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Iacobescu Nicolae pe 22 Oct 2009, 09:47
    I.B.C.Timisoara

    Jos palaria, ait cadrelor medicale,cit si conditiilor din spital, precum ordinii si disciplinii, ar fi excelent daca macar 50%din spitalele din Romania, ar fi precum I.B.C.Timisoara, am fost internat acolo si numai laude si multumiri,cadrelor medicale,de la etajulI,cit si celor de la etajul II,am fost internat in ambele sectii,un spital model prentru Romania,le multumesc din suflet cadrelor medicale de acolo,datorita dinsilor eu sunt acum in viata.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod