Kogenate - cel mai avansat tratament pentru Hemofilia A

Hemofilia este o boala transmisa genetic, care se manifesta foarte devreme in copilarie, dureaza toata viata si poate duce la invaliditate. Aceasta boala afecteaza preponderent populatia de sex masculin.
Prin tratament sau ingrijire corespunzatoare, cei aproximativ 400.000 de bolnavi de hemofilie, din intreaga lume, pot duce o viata apropiata de normala. Fara tratamente corespunzatoare hemofilia poate cauza moartea prematura prin hemoragii, care se produc in zonele vitale ale organismului, abdomen, creier etc.

Tratamentul pentru hemofilie a avansat considerabil in ultimele decenii. Cercetarile desfasurate in prezent cauta sa imbunatateasca nivelul calitatii vietii pentru pacientii cu hemofilie investigand in acelasi timp un tratament, care sa permita vindecarea bolii. Tratamentul initial pentru Hemofilia A presupune substituirea factorului de coagulare cu sange integral si plasma. Insa acesta este doar partial eficient, deoarece se necesita internarea pacientului si favorizeaza transmiterea agentilor patogeni prin sange.

Concentratii de factor VIII extrasi din plasma umana nu exclud definitiv transmiterea virusilor si sunt insuficienti cantitativ.
Momentan, oferta de factor derivat din plasma este insuficienta, atat in Roamnia, cat si in restul Europei, din cauza cantitatilor mici de plasma care pot fi colectate. Tratamentul recombinat cu factor VIII disponibil in prezent, ofera o solutie sigura si eficienta, mai ales ca tratamentul de urgenta se administreaza imediat dupa aparitie sangerarii.

Pentru o viata cat mai simpla a pacinetilor cu hemofilie, Bayer lanseaza in Romania cel mai avansat tratament pentru hemofilia A, este vorba despre Kogenate factor recombinat antihemofilic de generatie II.

Kogenate (octocog alfa) sau factor VIII recombinant de generatia II este un tratament pentru Hemofilia A, ce ofera pacientilor un control demonstrat al perioadelor de sangerare.
Acesta este un produs biologic administrata intravenos, care este disponibil cu BIO-SET, un sistem de reconstituire ce nu foloseste ace, ceea ce confera siguranta pentru pacienti si confort pentru personalul medical.

Un studiu despre pacienti netratati anterior sau tratati minimal arata ca 89% din totalitatea sangerarilor au fost tratate cu succes cu una sau doua infuzii cu Kogenate. In cei peste 18 ani clinici in care Kogenate a fost folosit in tratarea Hemofiliei A nu s-a confirmat niciun caz de transmitere patogenica.
 
Kogenate a fost inregistrat in anul 1993 in SUA si Canada si din anul 2000 in Europa. Produsul Kogenate este obtinut prin biotehnologie, care face posibila  obtinearea produsilor existenti in mod natural in organism, din culturi de celule.
In acelasi mod se obtin si alte produse utilizate in tratamentul avansat al altor afectiuni cum ar fi: hepatita, cancer, diabet etc.

Beneficiul noului produs, fata de tratamentul clasic cu derivatii de sange si plasma, este excluderea riscului de infectie cu virusi (HIV, HCV, HBV) sau cu alti agenti patogeni. Datele clinice au aratat ca noul tratament cu Kogenate demonstreaza un control al sangerarilor excelent si este sigur pentru pacientii cu hemofilie. Administrarea este simpla, iar reconstruirea produsului se face fara ac, ceea ce confera un grad de siguranta ridicat pentru pacienti.

"Noul tratament recombinat Bayer este un tratament modern, unanim acceptat in majoritatea tarilor dezvoltate, care in ultimii 20 de ani si-a dovedit eficienta in tratamentul pacientilor hemofilici din toata lumea.
Lansarea sa in Romania este binevenita, reprezentand inca un semn al alinierii tarii nostrea ca posibilitati de tratament pentru hemofilici la nivelul Uniunii Europene
", a declarat dr. Luminita Rusen de la Institutul National de Hematologie Transfuzionala.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • romica pe 1 Apr 2014, 14:17
    tratament

    si eu as dori pt. baietelul meu, va roooooooog!!!!!!!!!!!!!

    0
    0

  • Mihaela pe 1 Nov 2008, 12:13
    Tratament

    Un lucru se pare foarte bun. Noi cei "de jos" vom avea parte de el, pentru noi si copii nostri? Sa speram ca da.

    2
    0

  • Bogdan din Drobeta Turnu S pe 15 Feb 2008, 18:38

    Oare noi cei de rand v-om beneficia de acest tratament

    1
    0

  • Biro Emeric pe 23 Nov 2007, 11:59
    Cum Putem benificia si noi de accest tratament

    Buna ma numesc Biro Emeric Pacient cu Hemofilia A forma severa si sunt din Baia Mare, tot caut informati cum pot si eu ca pacient sa beneficiez de accest nou tip de tratament Kogenate? Poate ma ajutati si pe mien eventual cu informati sau colaborare in tratarea Hemofiliei cu accest nou produs lansat si in Romania. cu respect Biro Baia Mare

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod