Kiwi este indicat persoanelor cu hipertensiune arteriala

Medicii recomanda trei fructe de kiwi persoanelor care au probleme cu hipertensiunea arteriala, informeaza publicatia britanica DailyMail.
Specialistii de la Universitatea Oslo din Norvegia au efectuat un experiment pe un esantion de barbati si femei care se confruntau cu o tensiune arteriala usor ridicata si care au introdus in alimentatia lor  kiwi.

Dupa doua luni, cercetatorii au constatat o scadere a tensiunii arteriale in cazul acestor pacienti. Kiwi este foarte bogat in luteina si potasiu care au rolul de a mentiune tensiunea arteriala sub control.

Pe langa luteina si potasiu, kiwi este o excelenta sursa de vitamina C, fibre, magneziu, cupru si vitamina E.
Deoarece sunt foarte bogate in fibre, acestea reduc nivelul colesterolului "rau" si implicit riscul de boli cardiovasculare, elimina toxinele din colon si previn aparitia cancerului de colon. De regula, alimentele bogate in fibre sunt recomandate persoanelor diabetice, deoarece mentin in limite normale nivelul glicemiei.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Nicoleta pe 5 Iul 2012, 22:37
    asa este

    Am fost si eu la Clinicco. Supertare. Nu am vazut in viata mea aparatura mai tare. Am crezut ca sunt la o clinica din Elvetia asa de bine dotati sunt. Pentru cine nu crede intrati pe site-ul lor(www.clinicco.ro) si uitati-va la poze

    0
    0

  • Andra Cris pe 29 Mai 2012, 19:31
    Bine de stiut

    foarte interesant.e bine de stiut. nu e prea bine sa ai probleme cu inima in Romania. Fericiti cei din Brasov ca au parte de Clinicco care e singurul spital privat care rezolva gratis urgentele cardiologice in zona. E bine de stiut. Si doctorii sunt adevarati maestri, pe-asta v-o spun din experienta proprie.www.clinicco.ro e saitul lor "

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod