Ivatherm doneaza produse de tratament pentru dermatita atopica

Compania Ivatherm lanseaza toamna aceasta gama de produse pentru piele uscata, atopica si face o donatie catre trei spitale de neonatologie din Bucuresti.
Donatia consta in 300 de produse de tratament pentru dermatita atopica catre trei spitale neonatologice din Bucuresti: Filantropia, Panait Sarbu si Bucur. Vor beneficia de tratament gratuit 150 de copii care se vor naste in cele trei spitale mentionate. Initiativa se desfasoara in parteneriat direct cu medicii neonatologi si pediatrii din aceste maternitati.

"Dermatita atopica ce debuteaza frecvent in primele luni de viata este tratata de multe ori abuziv cu derivati de tip cortizonic. Baza tratamentului trebuie sa fie produse emoliente, nondetergente.
Multumim companiei Ivatherm pentru sprijinul acordat in lupta cu Dermatita Atopica la copii", a declarat Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, directorul spitalului Filantropia.

Dermatita atopica este o boala inflamatorie cronica a pielii. La copii este boala cutanata cea mai frecventa, afectand 20 % din populatie, iar tendinta este in crestere.

Specialistii recomanda doua gesturi principale in tratamentul dermatitei atopice: spalarea cu produse de baie neagresive, emoliente, nondetergente si hidratarea cu creme emoliente, hidratante si antiinflamatoare.
Astfel se echilibreaza bariera cutanata si se consolideaza etanseitatea epidermei limitand patrunderea de alergeni si factori exogeni.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod