Invinge gripa inainte sa te doboare!

In fiecare an, in intreaga lume, pana la 500 de milioane de oameni pot fi afectati de gripa, 5 milioane fac forme severe si 500.000 pot deceda! Gripa este o boala virala foarte contagioasa care va poate afecta serios activitatile curente. Anual, gripa afecteaza 1 din 10 adulti si 1 din 3 copii. Copiii, varstnicii si persoanele cu boli cronice respiratorii sau cardiace sunt cei mai afectati.
Conform unui studiu realizat de Colegiului Farmacistilor din Romania, 72% dintre romani continua sa mearga la birou desi sunt raciti, raceala este recunoscuta de 46% dintre repondenti ca fiind cea mai frecventa afectiune in aceasta perioada a anului, alaturi de astenie (20%), dureri ale membrelor (11%) si sinuzita (9%). Este interesant ca numai 56% recurg la opinia unui specialist: 30% la medic si 26% la farmacist, restul tratandu-se singuri.

"Exista diferente clare intre raceala si gripa. Simptomele gripei apar foarte repede, chiar in decurs de 24 ore de la infectaree.
Sper deosebire de raceala, gripa provoaca temperatura foarte mare, deseori 39 grade, diferite dureri, mai ales ale spatelui, bratelor si picioarelor, o tuse seaca, iritanta, iar pacientii se vor simti extrem de obositi
", a declarat Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul institututlui national de boli infectioase "Prof. Dr. Matei Bales".  

Din studiul efectuat pentru sezonul rece 2007-2008 costurile suportate de societate pentru virozele respiratorii, pneumonii si gripa se ridica la suma de aproximativ 8.600.000 Euro (consultatii, medicamente, internari, diagnostic de laborator, alocatii pentru concedii de boala etc ).Invinge gripa inainte sa te invinga!

Roche Romania lanseaza, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii Publice campania de informare "Gripa? Actioneaza rapid si nu va fi nevoie sa te dai batut", campanie ce isi propune sa traga un semnal de alarma asupra gravitatii acestei boli, atat de diferita fata de banala raceala, sa determine publicul sa apeleze la consult medical de specialitate si sa urmeze tratamentul numai conform recomandarilor medicilor.


"Primim tot mai multe semnale cu privire la faptul ca multa lume nu face deosebirea intre raceala si gripa, si de asemenea, in cazul afectiunilor specifice sezonului rece, este extins fenomenul automedicatiei. Este esential ca, in cazul in care apar simptome de gripa, oamenii sa mearga la medic, singurul in masura sa prescrie tratamentul corespunzator. Sa nu uitam ca gripa este o boala periculoasa, extrem de contagioasa, ce trebuie tratata cu seriozitate", a declarat Dr.
Irina Berechet, corporate Affairs Manager in cadrul companiei Roche Romania.


Interviuri cu specialistii in domeniu, brosuri pentru recunoasterea celor cinci semne ale gripei si alte materiale informative pentru medicii de familie, vor incerca sa creasca rata de diagnostic rapid al gripei astfel incat pacientii sa beneficieze in timp util de un tratament adecvat, avand in vedere gravitatea bolii.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cretiu sorin pe 13 Ian 2009, 22:12
    Pacient

    Este a 5-a zi in spitalul Luis Turcanu din TM copilul meu de 22 de luni sub tratament cu si inca vomita tot ce mananca si mai face si temperatura; este normal; ce imi recomandati sa fac?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod