International House se implica in educatia copiilor defavorizati

International Houase Bucuresti va sustine cursuri de limba enegleza si dezvoltare personala pentru un numar de de 32 de adolescenti, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, care traiesc in comunitatile sprijinite de SOS Satele Copiilor. Cursurile vor fi sustinute de o echipa de 4 profesori din cadrul International House Language Centre si Se vor desfasura pe parcursului a 12 saptamanai, in perioada octombrie - decembrie 2008.
Una dintre cele mai prestigioase institutii educationale din Marea Britanie cu sediul la Londra dar si creatoarea standardelor predarii limbii engleze la nivel mondial, International House in colaborare cu SOS Satele Copiilor si FasTracKids International Ltd a demarat programul de responsabilitate sociala "Sa construim aptitudini de comunicare pentru generatia de maine", dedicat dezvoltarii capacitaii de comunicare a copiilor si adolescentilor - abilitate esentiala pentru a reusi in viata.

Adolescentii care vor paticipa la cursuri vor fi impratiti in 2 grupe si vor studia alaturi de profesori de la International House Language Centre timp de 36 ore, repartizate in 2 sesiune a cate o ora si jumatate in fiecare saptamana.
Primii 10 adolescenti cu cele mai bune rezultate vor beneficia de o extindere a perioadei de studiul cu 72 de ore.

Unul dintre motivele care au stat la baza lansarii proiectului a fost recomandarea Parlamentului European din decembrie 2006 care defineste abilitatile in comunicare in limbi straine ca o competenta cheie pentru un cetatean europeana. In plus, cunoasterea limbii engleze la un nivel cat mai ridicat este o abilitate din ce in ce mai necesare tinerilor din Romania pentru a putea face fata cerintelor unei piete a muncii foarte competitive.


"Proiectul de responsabilitate sociala pe care l-am initiat este o oportunitate pe care dorim sa o oferim tinerilor mai putin norocosi, care merita o sansa pentru a se realiza, atat in cariera, cat si ca indivizi. Pentru fiecare tanar inscris in program se va crea un plan de dezvoltare a abilitatilor comunicationale adaptata personalitatii si nevoilor acestuia", a explicat Mihai Laurentiu Ganj, Managing Director International House Bucuresti.

"In timpurile moderne, cunoasterea limbii engleze a devenit o necesitate.
De asemenea, si interactiunia tinerilor nostri cu alte persoane de varsta lor va contribui decisiv la construierea unei cariere si a abilitatilor sociale. Acest parteneriat este o invitatie in viitor, in educatie celor care nu ar fi avut o astfel de oportunitate prin alte mijloace. SOS Satele Copiilor Romania considera binevenit acest parteneriat si apreziaza investitia in generatia urmatoare
", a completat Lucretia Moldoveanu, Director Executiv al SOS Satele Copiilor Romania.

Totodata, trebuie mentionat ca programul se bucura de sprijinul direct al Excelentei Sale, domnul Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii in Romania si al domnului Jonathan Scheele, fostul Sel al Delegatiei Comisiei Europene in Romania.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod