Insulina, eficienta in tratarea bolnavilor cu Alzheimer

Facebook Twitter Comenteaza
Insulina, eficienta in tratarea bolnavilor cu Alzheimer
Insulina poate fi eficienta in tratarea bolii Alzheimer, sustin specialistii. Cercetatorii americani au observat ca tratamentul cu insulina inbunatateste memoria.

Studiul efectuat pe o perioada de 4 luni a aratat ca pacientii cu Alzheimer tratati cu insulina inregistreaza rezultate mai bune la testele de memorie, fata de cei carora li s-a administrat placebo.

Alzheimer este o boala degenerativa, progresiva, care determina mai multe tipuri de modificari in creierul persoanelor afectate. In primele stadii ale bolii, simptomele nu sunt foarte evidente.
Apoi pacientul incepe sa aiba mici pauze de memorie numite popular "lapsus". Pe masura ce boala inainteaza, pacientul experimenteaza diferite stari de confuzie in indeplinirea ritualurilor zilnice. Dezorientarea si judecata slaba sunt urmatorii pasi in evolutia bolii.

Ca si in cazul altor afectiuni, diagnosticarea precoce joaca un rol foarte important pentru ca tratamentul sa dea rezultate bune. Desi anumite modificari ale memorie sunt normale odata ce inaintam in varsta, problemele care apar si afecteaza viata de zi cu zi nu sunt.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod