"Instruire si preventie pentru o viata sanatoasa"

Facebook Twitter Comenteaza


Ministerul Sanatatii este beneficiarul unui Contract de Finantare pentru proiectul "Instruire si preventie pentru o viata sanatoasa" prin Programul Operational Sectorial "Dezvoltarea resurselor umane".

Proiectul care beneficiaza de fonduri din Fonduri Structurale - Fondul Social European prin POS DRU si de la bugetul de stat va fi implementat pe o perioada de 3 ani si presupune organizarea a aproximativ 700 de sesiuni de instruire pentru 7.200 de medici implicati in derularea programelor de screening pentru cancerul de col uterin, san si colon, din care 6.000 de medici de familie din mediul rural si urban si alti 1.200 de specialisti in obstetrica-ginecologie, gastroenterologie, radiologie, medicina de laborator etc.

In Romania, principalele doua cauze de deces la populatia feminina au fost cancerul de col uterin si cel de san, acesta din urma fiind in anul 2005 cea mai importanta cauza de deces in tara noastra.
Conform statisticilor OMS, in iulie 2008 Romania se situa pe primul loc in Europa atat in privinta incidentei cancerului de col uterin cat si a ratei mortalitatii din cauza acestui tip de cancer.

Proiectul este derulat de Ministerul Sanatatii in parteneriat cu institutii romanesti cu experienta relevanta in domeniu respectiv: Institutul de Sanatate Publica Bucuresti (ISPB), Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, Institutul Oncologic "Prof. Dr. I. Chiricuta Cluj-Napoca" si cu Institutul National de Cancer Aviano (INCA-Centro di Riferimento Oncologico di Aviano) din Italia.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod