Institutul Cantacuzino a ramas fara autorizatie pentru vaccinuri

Facebook Twitter Comenteaza
Institutul Cantacuzino a ramas fara autorizatie pentru vaccinuri

Agentia Nationala a Medicamentului a retras Institutului "Cantacuzino" autorizatia de punere pe piata a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, pentru ca i-a expirat standardul de bune practici de fabricatie, potrivit ProTV.

 

Radu Iordachel, directorul Institutului "Cantacuzino" a facut acest anunt la audierile de la Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor.

Printre produsele injectabile ramase fara autorizatie de punere pe piata se numara si vaccinurile antigripal, BCG, antirabic si antitetanic.

Saptamana trecuta, Ministrul Sanatatii a cerut conducerii Agentiei Nationale a Medicamentului si celei a Institutului National de Dezvoltare Cercetare Cantacuzino detalii privind situatia vaccinurilor BCG, administrate la nou-nascuti in maternitate in vederea profilaxiei specifice a tuberculozei. Ca urmare a discutiilor s-a decis ca vaccinul anti TBC cu care erau vaccinati nou nascutii sa fie retras.

Institutul Cantacuzino a primit o amenda de 22.000 de lei de la Agentia Nationala a Medicamentului pentru faptul ca a permis distribuirea unor doze expirate de vaccin impotriva tuberculozei care este administrat nou-nascutilor si bebelusilor.   


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod