Insomnia este ereditară, potrivit unui nou studiu

Insomnia este ereditară, potrivit unui nou studiu

În cadrul unui nou studiu, cercetătorii au confirmat că insomnia este o problemă ereditară și au descoperit mutația genetică care este responsabilă pentru dificultatea de a adormi sau de a avea un somn odihnitor.
Oamenii de știință de la Universitatea San Diego din California au analizat ADN-ul a peste 33.000 de soldați care au participat la un studiu derulat pentru Armata Americană.

Participanții au completat un scurt chestionar pentru a se determina dacă suferă de simptome asociate cu insomnia cronică.

În urma studiului s-a descoperit faptul că insomnia are o bază ereditară și este asociată cu o mutație genetică la nivelul cromozomului șapte, potrivit womenshealth.com.

Cercetătorii au mai observat o coreclație genetică între tulburări ale somnului și alte probleme fizice sau psihiatrice.
În mod deosebit, studiul a identificat o legătură genetică puternică între insomnie și diabetul de tip 2, dar și între insomnie și depresie majoră, în cazul participanților cu origini europene.

Ce este insomnia?

Dacă ai avut nopți în care nu ai putut să dormi, atunci probabil că ai căutat detalii pe Internet despre insomnie ca să afli de ce nu poți adormi. Dacă următoarele dintre criterii ți se aplică, este un semn că poți suferi de insomnie:

Îți este greu să adormi
Nu dormi profund și te trezești frecvent în timpul nopții
Te trezești prea devreme și nu mai poți adormi la loc
Calitatea somnului este proastă și simți că nu te-ai odihnit bine

Oricine se poate confrunta ocazional cu nopți în care nu poate adormi și mulți oameni pot avea insomnie de scurtă durată, pe o perioadă de câteva zile sau săptămâni, care este provocată adesea de stres sau evenimente traumatizante.
Dar alte persoane pot suferi de insomnie cronică, pe termen lung, care poate dura peste o lună.

Oamenii de știință sunt de părere că aceste noi descoperiri ar putea ajuta în viitor la crearea unui tratament mult mai eficient împotriva insomniei.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod