Initiativa "Voluntar pentru o zi" pentru jurnalisti

In perioada 23 - 28 octombrie Crucea Rosie Romana Filiala Sector 4 Bucuresti va acorda servicii de prim ajutor pelerinilor din toata tara veniti la Patriarhia Romana sa cinsteasca Moastele Cuviosului Dimitrie cel Nou Basarabov – ocrotitorul Bucurestiului.
Pe Dealul Mitropoliei, pentru toti cei care se vor confrunta cu probleme de sanatate, vor fi amplasate 3 corturi de Cruce Rosie deservite de 60 de tineri, voluntari ai Crucii Rosii Romane. Asistenta premedicala va fi asigurata 24 de ore din 24 pe toata durata pelerinajului. De asemenea, voluntarii Crucii Rosii vor patrula periodic in toata zona pentru a depista eventualele cazuri ce necesita prim ajutor si vor distribui peste 5000 de ceaiuri calde pe timpul noptii.

Cu aceasta ocazie, Crucea Rosie Romana a decis sa lanseze o provocare jurnalistilor din mass media centrala, aceea de a deveni "voluntari pentru o zi".
Toti ziaristii sunt invitati sa poarte pentru o zi vesta de Cruce Rosie.

Dupa o scurta initiere in acordarea primului ajutor premedical, acestia isi vor lua rolul de voluntari in serios si vor interveni acolo unde este nevoie de ajutorul lor. La finalul zilei, fiecare jurnalist va primi o diploma de "Voluntar pentru o zi", in semn de recunostinta pentru serviciile aduse comunitatii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod