Infertilitatea, o problema ignorata in Romania

Facebook Twitter Comenteaza
La inceputul saptamanii viitoare, grupul de initiativa "SOS Infertilitatea" va depune o petitie la Parlamentul European si Parlamentul Romaniei, in vederea reglementarii legale a reproducerii umane asistate medical in tara noastra.

Principala cerinta a grupului de initiativa este aceea ca procedurile de inseminare artificiala si fertilizare in vitro sa fie incluse in programele nationale de sanatate.

Prin aceasta actiune, "SOS Infertilitatea" isi doreste sa traga un semnal de alarma asupra problemei infertilitatii si asupra faptului ca persoanele cu astfel de probleme nu primesc nici un fel de sprijin din partea statului, desi Organizatia Mondiala a Sanatatii recunoaste infertilitatea drept o boala.

Problema infertilitatii este clar reglementata in Uniunea Europeana, numeroase state membre includ reproducerea umana asistata in programele de sanatate publica, suportand costul a pana la 6 incercari de fertilizare in vitro sau inseminari artificiale per cuplu.
In Romania nu exista pana in prezent un cadru legal care sa reglementeze aceasta chestiune delicata.

Potrivit "SOS Infertilitatea", in tara noastra, costurile unei tentative de fertilizare in vitro variaza intre 1.400 si 3.000 euro, in functie de spital si de procedura.

Poti semna petitia grupului de initiativa "SOS Infertilitatea" accesand site-ul www.petitieonline.ro.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod