Incep pregatirile pentru al doilea val de gripa porcina

Deoarece se preconizeaza ca guvernele vor avea probleme in furnizarea vaccinurilor, directoarea Organizatiei Mondiala a Sanatatii, Margaret Chan a cerut comunitatii internationale sa inceapa pregatirile pentru al doilea val de gripa porcina.
"Nu putem spune daca ce a fost mai rau a trecut sau daca urmeaza sa vina. Trebuie sa ne pregatim pentru orice surpriza pe care ne-o rezerva noul virus capricios... o mutatie constanta si imprevizibila este un mecanism de supravietuire in lumea microbilor. Trebuie sa ne pregatim si pentru un al doilea val, chiar al treilea val, asa cum s-a intamplat in cazul pandemiilor precedente", a declarat Chan, intr-un mesaj video difuzat in deschiderea unui simpozion de trei zile la Beijing, consacrat gripei in zona Asia-Pacific.


Avand in vedere ca peste 20 de companii farmaceutice vor produce acest vaccin, este o decizie foarte grea care trebuie luata din timp pentru a rezolva problema furnizarii vaccinurilor. "Este una dintre cele mai dificile decizii pe care vor trebui sa le ia guvernele, in special in conditiile in care aprovizionarea va fi foarte limitata timp de mai multe luni", a avertizat Chan.

In 11 iunie, OMS a decretat prima pandemie din acest secol, fiind confirmate cazuri in 170 de tari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod