În lume, 1 copil moare de pneumonie la fiecare 20 de secunde


Facebook Twitter Comenteaza
În lume, 1 copil moare de pneumonie la fiecare 20 de secunde

Multe decese ar putea fi evitate dacă părinţii, principalul factor de decizie când vine vorba de sănătatea copiilor lor, ar fi mai informaţi.

 

În incercarea de a preveni moartea a milioane de copii din intreaga lume, ziua de 12 noiembrie a fost desemnată Ziua Mondială împotriva Pneumoniei (World Pneumonia Day). Organizaţii şi companii din toată lumea s-au alăturat cauzei şi o susţin prin demersuri vizibile.



Ziua Mondială împotriva Pneumoniei este o iniţiativă globală care îşi propune să educe şi să informeze părinţii din întreaga lume cu privire la faptul că pneumonia, boala care provoacă cele mai multe decese în rândul copiilor cu vârstă de până la 5 ani, poate fi prevenită.

"Ziua Mondială a Pneumoniei este  o zi semnal şi, concomitent, o alta modalitate de a atrage atenţia asupra impactului acestei boli infecţioase atât la copil cât şi la adult.
Un lucru este cert, faptul că agresivitatea unei pneumonii din copilarie, dar şi aplicarea unor metode pofilactice de la vârste mici, dictează efectul la distanţă pe plamânul viitorului adult unde evoluţia este de multe ori ancorată în evenimentele din copilărie"
, a declarat Prof. Dr. Florin Mihălţan - Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod