"Impreuna, putem face mai mult!"

Facebook Twitter Comenteaza


Luni, 22 martie, ora 12.30, in Sala de Conferinte a Consiliului Judetean Botosani a avut loc Simpozionul "Impreuna, putem face mai mult!", organizat cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor cu Sindrom Down sarbatorita in fiecare an pe 21 Martie. Evenimentul a fost organizat de Asociatia "Ne trebuie speranta" Botosani, in parteneriat cu Fundatia Star of Hope Romania, filiala Botosani.

La simpozion au participat parinti ai copiilor cu Sindrom Down si alte dizabilitati intelectuale, cadre didactice, medici specialisti, reprezentanti ai DGASPC Botosani, ASP Botosani, Consiliul Judetean Botosani.


Simpozionul "Impreuna, putem face mai mult!" atrage atentia asupra urmatoarelor aspecte:
  • necesitatea adaptarii comunitatii la nevoile persoanelor cu dizabilitati si nu invers;
  • progresul inregistrat in mediul urban in rezolvarea problematiicii persoanelor cu dizabilitati, comparativ cu situatia din mediul rural, unde lipsa de informatie duce la imposibilitatea integrarii in comunitate a acestora;
  • nevoia parintilor indurerati care au copii cu dizabilitati, de nondiscriminare si toleranta din partea comunitatii in care traiesc;
  • necesitatea colaborarii institutionale in rezolvarea problemelor persoanelor cu dizabilitati;
  • utilitatea extraordinara a suportului mediatic in procesul de informare despre tot ceea ce inseamna a fi persoana cu dizabilitati.

"Vrem ca editia din 2010 a Simpozionului sa devina prima dintr-o serie cat mai mare de editii ale unui eveniment la care sa reusim sa adunam la aceeasi masa reprezentanti cu putere de decizie in domeniul adminitratiei publice, al educatiei, al sanatatii.
Astazi, cred ca am reusit sa ne informam cu totii, inca o data, despre problemele stringente pe care le intampina persoanele cu sindrom Down si alte dizabilitati intelectuale, despre solutiile identificate si aplicate pana in prezent, dar si despre ceea ce trebuie sa facem in viitor, in sensul adaptarii, colaborarii, tolerantei si nondiscriminarii,"
a declarat Aura Vatamaniuc, manager Fundatia Star of Hope Romania.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod