Implanturile mamare nu cauzeaza cancer la san

Facebook Twitter Comenteaza
Implanturile mamare nu cauzeaza cancer la san

Potrivit unui nou studiu, femeile care au implanturi mamare nu prezinta un risc mai mare de aparitie a cancerului dupa mai multi ani de la interventie, asa cum se credea. Cercetatorii au descoperit ca in randul a 6200 de femeie din Danemarca si Suedia, care au implanturi mamare, riscul pe termen lung de a dezvolta cancer la san este mai mic decat media, in timp ce riscurile de aparitie a oricarui tip de cancer nu au fost nici mai mari, dar nici mai mici decat media.

Rezultatele studiului, publicate in International Journal of Cancer, citat de health24.com, evidentiaza faptul ca implanturile cu silicon nu prezinta riscuri semnificative de aparitie a cancerului. Spre deosebire de alte studii, acesta a putut monitoriza femeile pe o perioada de peste 15 ani, 13% dintre ele fiind monitorizate 25 de ani de la data efectuarii operatiei.

Legatura dintre implanturile mamare si rsicul scazut de a dezvolta cancer la san a fost evidentiata si in alte studii, iar cercetatorii suspecteaza cativa factori care ar putea explica acest lucru.

De exemplu, spre deosebire de alte femei, cele care opteaza pentru implanturi mamare tind sa fie mai slabe si sa aiba copii de la varste mai fragede - ambii factori fiind cunoscuti pentru reducerea riscului de a aparitie a cancerului la san. De asemenea, este mai putin probabil ca femeile care prezinta antecedente de cancer la san in familie sa aiba implanturi.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod