Imbratisarea face mai mult decat un tratament cu medicamente!

In cazul in care tu sau cineva drag tie are o problema de sanatate, remediul la indemana oricui este imbratisarea tandra. Oamenii de stiinta sustin ca imbratisarea aduce mai mult bine decat un tratament pe baza de medicamente, deoarece atingerea iti amelioreaza durere.
Esti contrariat/a si nu inteleg cum poate o simpla imbratisare sa te scape chiar si pentru cateva secunde de o durere de masea, de cap etc? Este timpul sa afli adevarul!

Potrivit cercetatorilor din Suedia, atunci cand pilea este mangaiata cu delicatete de catre cineva drag, durerea este mai putin intensa. Acest lucru explica actiunea instictiva a parintilor care isi strag copii la piep sau ii mangaie atunci cand sufera din cauza unei probleme de sanatate. Mai mult, cercetatorii sustin ca si mangaierea umarului sau perierea parului in timpul unei crize isi au originile in atingerile biologice, care ajuta persoana suferinda.


Prin piele trec un numar mare de nervi care isi sporesc activitatea in momentul in care pielea este mangaiata sau atinsa cu delicate. Astfel, acestia transmis informatia inapoi catre centrul emotional al creierului, dand nastere sensimentelor si placerii. Activarea acestor "fibre ale placerii", opresc celelalte fibre sa elibereze mesajele de durere la nivelul creierului.

Profesorul in alimentatie si frumusete de la Unilever, Francis McGlone, a carui echipa a descoperit "fibrele placerii" sau fibrele C, sustine ca imbratisarea si ingrijirea, cum ar fi perierea parului, joaca un rol important in declansarea sentimentelor de placere.


Sursa: Mailonsunday.co.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod