Iei statine pentru colesterol, scazi riscul de artrită

Facebook Twitter Comenteaza
Iei statine pentru colesterol, scazi riscul de artrită

Doza zilnică de statine pe care o iei pentru a menţine colesterolul în limite normale scade şi riscul de artrită, au descoperit cercetătorii de la Maccabi Healthcare Services din Tel Aviv.

 

Cardiologii subliniază faptul că statinele au un profil de siguranţă foarte bun şi nu afectează funcţia hepatică. Mai mult, statinele au primit aprobarea pentru a fi prescrise şi copiilor cu valori crescute ale colesterolului. "Nu există nicio dovadă care să ateste că statinele ar da afectare hepatică.

Ele cresc unele enzime hepatice, însă fără să se ajungă la o afectare hepatică. Mai mult, există studii care atestă efectele benefice ale statinelor folosite ca tratament. Statinele existente pe piaţă au un profil de siguranţă excepţional", ne lămureşte prof. dr. Gh. Andrei Dan, şeful Secţiei de Cardiologie de la Clinica Medicală "Colentina" din Bucureşti.
 
Cercetătorii israelieni subliniază necesitatea unor tratamente pentru artrită care nu are vindecare şi până în prezent toare tratamentele s-au dovedit nocive pentru sănătatea inimii.
Rezultatele studiului realizat arată că statinele reuşesc să reducă la jumătate riscul de a dezvolta artrită. "Este destul de dificil să ne dăm seama care dintre pacienţi au un risc mai mare de a face artrită, însă pe viitor dacă vom descoperi un marker pentru atrita reumatoidă vom putea să folosim statinele ca terapie preventivă", explică dr. Gabriel Chodick, coordonatorul studiului, citat de publicaţia britanică DailyMail.

În România, peste o treime din populaţie este afectată de hipercolesterolemie şi această cifră este în continuă creştere.
Pacienţii cu dislipidemie nu prezintă  simptome, în timp, însă, valorile crescute ale colesterolului duc la afectarea vaselor de sânge prin constituirea plăcilor de aterom (ateroscleroza), ceea ce creşte riscul de evenimente vasculare (infarct de miocard, accident vascular cerebral). De multe ori, pacienţii cu dislipidemie nu sunt diagnosticaţi şi nu ajung să fie trataţi la timp şi corespunzător. De aceea este foarte importantă verificarea valorilor colesterolului, care se poate face printr-o analiză a sângelui.
Dacă valorile colesterolului sunt crescute, medicul poate recomanda modificarea stilului de viaţă şi, atunci când este necesar, tratament medicamentos.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • EVA pe 6 Mai 2012, 21:46
    rosuvastatina teva

    BUNA SEARA! VA ROG ,DACA SUNTETI AMABILI SA MA INFORMATI CU CAT LA SUTA ESTE COMPENSAT ROSUVASTATINA TEVA PENTRU PENSIONARI , AM FOST DIAGNOSTIZAT CU INFARCT CEREBRAL CU STIMA VA ASTEPT RASPUNSUL PE ADRESA DE EMAIL SUS MENTIONATA MULTUMESC

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod