Iarna, copiii au nevoie de mişcare şi de Vitamina C


Facebook Twitter Comenteaza
Iarna, copiii au nevoie de mişcare şi de Vitamina C
Odată cu venirea toamnei, a început să fie tot mai frig şi în acelaşi timp imunitatea organismului celor mici începe să scadă. Copiii sunt mult mai sensibili la temperaturi scăzute, de aceea este esenţial ca părinţii să acorde o importanţă mai mare alimentaţiei, dar şi activităţilor în care aceştia sunt implicaţi.

Studii recente  menţionate de NESTLÉ Nesquik au demonstrat că unele dintre cele mai importante alimente pentru întărirea sistemului imunitar sunt legumele verzi, precum spanacul şi boroccoli, dar şi legumele portocalii şi roşii (morcovi, sfeclă) şi fructele.
Cantitatea recomandată pentru copii este de cel puţin 2-3 porţii de fructe şi legume variate în fiecare zi.

În plus, în timpul iernii, din alimentaţia celor mici nu ar trebui să lipsească vitamina A, zincul, seleniu, vitamina E, fierul, dar şi acizii graşi Omega 6 şi Omega 3. O alimentaţie echilibrată contribuie la prevenirea răcelilor şi gripei în sezonul rece, gustările din timpul zilei fiind o oportunitate bună pentru ca cei mici să primească nutrienţii necesari, din alimente precum: fructe proaspete sau uscate, iaurturi, un pahar de lapte sau brânzeturi.

Una dintre cele mai importante vitamine ce ar trebui incluse în alimentaţia zilnică a copiilor este vitamina C, care combate virusurile şi bacteriile prevenind astfel apariţia răcelilor şi măreşte rezistenţa la oboseală.
Pentru prevenirea sindromului gripal este recomandat ca cei mici să consume zilnic aproximativ 2 g de vitamina C.

Un pahar de suc natural de fructe sau de lapte preparat cu NESQUIK cacao instant reprezintă o sursă foarte bună de vitamina C.  Un pahar de lapte preparat cu NESQUIK cacao instant asigură copiilor 15% din necesarul zilnic de Vitamina C, precum şi de Vitaminele E, B1, B6, B5, B3 şi acid folic. De asemenea, un pahar de lapte preparat cu NESQUIK cacao instant furnizează copiilor 1/3 din necesarul zilnic de calciu.

Alături de alimentaţia echilibrată, încurajarea copilului de a ieşi afară şi a se juca pentru cel puţin 20 de minute după orele de şcoală este o oportunitate excelentă pentru ca el să îşi pună în mişcare musculatura.
Părinţii nu ar trebui să se ferească iarna să îi lase pe cei mici afară, pentru că mişcarea zilnică îi va ajuta la menţinerea stării de sănatate.  În plus, consumarea energiei prin exerciţii fizice va determina un somn liniştit şi odihnitor în timpul nopţii. Foarte mulţi copii nu dorm între 9 şi 10 ore, timp necesar pentru a-şi întări sistemul imunitar şi pentru a face faţă programului încărcat din timpul zilei
”, declară Elena Casapu, specialist NESTLÉ în nutriţie.

Alimentaţia echilibrată, activităţile zilnice şi un somn odihnitor, sunt toate elemente esenţiale pentru a menţine un sistem imunitar puternic, un nivel crescut de energie şi pentru a menţinea vitalitatea în timpul iernii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod