Halo, testul Papanicolau pentru sân, disponibil acum și în România

Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la femei și reprezintă 26% dintre toate formele de cancer care le poate afecta pe acestea. Când acesta este descoperit timpuriu și cât timp rămâne localizat la nivelul sânului (stadiul 0 sau 1), rata de supraviețuire ajunge la aproape 100%. Donna Medical Center poate identifica cu ușurință anomaliile celulare folosind un test simplu, neinvazivă și nedureros de recoltare a fluidului de aspirație mamelonar, care durează doar 5 minute: HALO, Testul Papanicolau pentru sân.

Clinica pune la dispoziția pacientelor sale un dispozitiv de ultima generație, în premiera în Romania, cu ajutorul căruia se efectuează Testul Papanicolau HALO - cea mai noua metodă de screening a cancerului la sân!

Testul Pap HALO pentru sân este prima și unica metodă complet automatizată, non-invazivă, pentru identificarea femeilor cu risc crescut de cancer mamar.
Majoritatea cancerelor mamare au originea în ductele lactifere; de aceea, examenul citologic al aspiratului mamelonar obținut cu ajutorului aparatului HALO este foarte important pentru identificarea pacientelor cu risc, ce prezintă celule cu atipii sau chiar celule maligne.

Testul HALO are același rol în depistarea cancerului la sân precum Testul Papanicolau pentru cancerul de col uterin. Acesta presupune prelevarea unei cantități mici de fluid din mamelon în  vederea efectuării unui examen citologic al secreției mamare pentru depistarea precoce a anomaliilor celulare premaligne sau maligne.
Dispozitivul utilizează o combinație de căldura, sucțiune și masaj pentru a extrage fluidul mamelonar ductal, întregul proces fiind rapid și nedureros.

HALO este recomandat a fi efectuat anual, împreuna cu testul Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin, tuturor femeilor de vârsta 25-55 ani, chiar dacă nu prezintă simptome sau secreție mamară.

In perioada 1-9 august vă puteți programa la Donna Medical Center pentru a efectua Testul Papanicolau pentru sân!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabi pe 29 Iul 2013, 10:24
    Cancer san

    Ce ma bucur ca a aparut si in Romania un test care sa depisteze inainte sa fie prea tarziu cancerul la san. Este o boala feroce care pune stapanire si pe corp si pe spirit si cat mai multe dintre noi trebuie sa constientizam ca a face investigatii de tipul asta inseamna o noua sansa la viata. Prin urmare multumim Top Sanatate ca ne tineti la curent mereu cu noutati si Donna Medical Center ca ati adus si la noi testul Papanicolau pentru san.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod