Gripa afecteaza capacitatea de a sofa

Facebook Twitter Comenteaza
Gripa afecteaza capacitatea de a sofa

Conducerea masinii sub influenta alcoolului nu are niciodata rezultate pozitive, asa cum se cunoaste de multa vreme. Un nou studiu realizat in Marea Britanie evidentiaza faptul ca nici gripa sau raceala nu fac echipa buna cu sofatul.

Potrivit health24.com, un nou studiu a fost realizat de o companie britanica de asigurari, implicand 50 de adulti sanatosi si 50 suferind de gripa, stres si migrene.

Voluntarii au fost supusi unui simulator de conducedere al autovehiculului. Rezultatele au aratat ca soferii care sufereau din cauza racelii si gripei au avut reactii cu 11% mai lente decat cei sanatosi, ceea ce poate fi comparat cu consumarea unui shot dublu de lichior tare.

Un studiu aditional a aratat ca cei raciti sau gripati au fost nevoiti sa adauge un metru la distanta de oprire, daca au o viteza de 50km/h.

"Oamenii trebuie sa fie sinceri cu ei insisi in ceea ce priveste abilitatea de a conduce.O raceala puternica, de exemplu, poate avea ca simptome dureri de cap, sinusuri blocate, stranutul, oboseala. Toate acestea schimba starea de spirit a soferului, puterea de concentrare, viteza de reactie si judecata.", a declarat Duncan Vernon, manager al Royal Society for the Prevention of Accidents, din Marea Britanie.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod