Grasimea de pe fese inlocuieste silicoanele



O echipa de cercetatori americani a dezvoltat o tehnica de marire a bustului cu ajutorul celulelor susa prelevate din tesutul adipos de pe abdomen sau fese. Intitulata"Celution", procedura implica injectarea unui amestec de celule adipoase prelevate de pe abdomen sau fese în tesutul mamar. Operatia ar putea fi efectuata cu anestezie locala, iar costurile ar fi inferioare celor practicate pentru implanturile cu silicon.

Cercetatorii de la compania americana spun ca sânii se"umfla" treptat, pe parcursul a sase luni.
Ideea nu este una noua, dar toate procedurile folosite pâna acum au avut efect pe termen scurt, deoarece grasimea era treptat reabsorbita în sânge. Celulele susa nu sunt respinse de organism si nici nu sunt absorbite în fluxul sangvin, ci se dezvolta si se regenereaza în zona bustului devenind un implant permanent. Cercetatorii spun ca un bust marit prin aceasta procedura pare mai natural decât unul marit cu ajutorul implantului cu silicon. Ideea va fi initial utilizata la femeile care au suferit mastectomii (extirpari ale glandelor mamare) dupa diagnosticarea cu un cancer mamar.
În acest caz, implantul cu silicon nu este o procedura indicata de medici.

Primul vaccin împotriva cancerului la creier, aprobat în Elvetia

Laboratorul american Northwest Biotherapeutics a anuntat luni ca a primit autorizatia de a comercializa în Elvetia primul vaccin împotriva cancerului la creier, informeaza AFP.  Institutul elvetian de sanatate publica a dat unda verde comercializarii medicamentului"DCVax-Brain", fabricat în Statele Unite, în unele centre de sanatate din Elvetia.
Laboratorul va începe sa fabrice medicamentul din al treilea trimestru al anului 2007.Suntem încântati sa fim prima companie care lanseaza pe piata un vaccin terapeutic personalizat împotriva cancerului la creier, boala în care sansele de supravietuire sunt minime", a declarat Alton Boynton, presedintele laboratorului american. Northwest Biotherapeutics vrea sa depuna dosarul pentru autorizare în Statele Unite si în Europa la începutul anului 2009, în functie de rezultatele testelor clinice efectuate în prezent pe pacienti americani.

Potrivit rezultatelor testelor realizate pâna acum de aceasta companie pe pacienti diagnosticati cu cancer la creier, vaccinul permite prelungirea perioadei de recurenta a bolii de la 6,9 luni la 18,1 luni si a duratei medii de supravietuire de la 14,6 la 33 de luni.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod