Ginsengul imbunatateste sistemul imunitar

Studiile pana in prezent au demonstrat ca ginsengul ne fereste de raceala, imbunatatind functia imuna.
Printre cele mai cunoscute tipuri de ginseng se numara Panax ginseng (numit si ginsengul asian, coreean sau chinezesc) si Panax quinquefolius (numit si american, canadian). Potrivit medicinei traditionale chineze, fiecare tip de ginseng are proprietati vindecatoare unice. Ginsengul american are proprietati "calmante" si este indicat pentru febra si problemele respiratorii. Iar ginsengul asiatic este recunoscut pentru imbunatatirea circulatiei sanguine. Substantele active din ginseng se numesc ginsenozide.

Doza zilnica recomandata: 200 mg de extract standardizat de ginseng pe zi.
Ginseng capsule: 100-600 mg/zi. Unii specialisti recomanda administrarea acestor suplimente 2-3 saptamani, urmate o pauza de 1-2 saptamani.


Beneficii
  • "Panax" vine din limba greaca, de la zeita Panacea, despre care se spunea ca vindeca toate bolile;
  • Imbunatateste performantele mentale si fizice: creste rezistenta la stres si are proprietati energizante;
  • Imbunatateste functia imuna: te fereste de raceli;
  • Stabilizeaza nivelul glucozei din sange: un studiu a demonstrat ca 100-200 mg de Panax ginseng administrate 3 saptamani imbunatatesc nivelul glucozei in sange, dispozitia generala si capacitatile psiho-fizice;   
  • Indicat in disfunctii erectile: intr-un studiu efectuat pe 90 de barbati s-a constatat ca 60% dintre participanti si-au imbunatatit performantele sexuale cu ajutorul ginsengului.

Este contraindicat: persoanelor hipertensive; diabeticilor;  persoanelor cu astm acut; persoanelor cu infectii grave. De asemenea, nu se cunosc efectele ginsengului in cazul copiilor, a femeilor insarcinate sau care alapteaza, a persoanelor cu boli grave de ficat sau rinichi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod