Ghidul Info Pacienti: distribuit gratuit pacientilor romani

Facebook Twitter Comenteaza
Ghidul Info Pacienti: distribuit gratuit pacientilor romani

In randul populatiei romane, cererea de informatie medicala este din ce in ce mai mare, deoarece competenta devine o necesitate pentru alegeri corecte in ceea ce priveste sanatatea. Pacientul roman trebuie sa isi cunoasca drepturile si sa stie ca atunci cand sanatatea ii este pusa in pericol, exista organizatii care ii pot oferi un sprijin real in rezolvarea problemelor sale.

Pentru a veni in mod eficient in intampinarea cererii de informatie profesionista si din respect fata de pacientul roman a fost lansat Ghidul Info Pacienti, prima publicatie de acest gen din Romania.
Ghidul contine date despre principalele asociatii de pacienti din Romania, legislatie privind drepturile pacientului roman, manifestul pacientilor, precum si declaratii ale principalilor decidenti din domeniul medical despre conditia bolnavului in Romania.

Ghidul a fost elaborat cu ocazia Conferintei Nationale a Pacientilor, editia 2010, eveniment dedicat imbunatatirii relatiei dintre pacienti si autoritati. Ghidul va fi oferit gratuit tuturor celor interesati, atat in cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor cat si in spitalele si clinicile medicale din Romania.


Continutul ghidului este amplu, cuprinzand informatii despre asociatii de pacienti ce au ca scop ameliorarea conditiei persoanei care sufera de afectiuni precum: boli cardiovasculare, cancer, diabet, boli renale, afectiuni hepatice, afectiuni pulmonare si respiratorii, afectiuni neurologice si probleme de sanatate mintala, boli neuromusculare, handicap, boli osoase, boli autoimune, boli genetice, boli rare, stome, probleme de reproducere si sarcina, deficiente senzoriale, dependenta, medicina complementara, protectia pacientilor si servicii de sanatate.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod