Functiile de conducere in spitale vor fi reduse

Facebook Twitter Comenteaza
Functiile de conducere in spitale vor fi reduse

Cseke Attila, ministrul Sanatatii a decis astazi sa reduca functiile de conducere (la nivel de director) ale spitalului cu 28%.

 

Documentul prevede reducerea numarului de  functii de conducere (director) cu 28%, de la 2069, la 1492 de functii, insemnand 577 de functii. Intrucat in majoritatea cazurilor, functiile de director din cadrul comitetului director sunt ocupate interimar in urma numirii prin Ordin al ministrului sanatatii si tinand cont de necesitatea diminuarii cheltuielilor salariale, Ministerul Sanatatii va aplica masura de reducere a numarului de functii de conducere din categoria „alti directori” din spitalele publice mentionate, prin incetarea interimatului.   

“Legea este mult prea permisiva in acest moment.

Ne aflam astazi in situatia in care in unele spitale mici, sub 400 de paturi exista 6 functii de conducere, iar in altele cu peste 400 de paturi exista si cate 10 functii de conducere. Aveam create suplimentar tot felul de functii de directori ocupate interimar, in special functiile de director de resurse umane, IT, logistic, director administrativ pentru ca acest lucru a fost permis prin Legea 95”, a declarat ministrul Sanatatii.

Astfel, noile masuri care vor fi introduse prevad ca:

  • In unitatile sanitare clinice cu peste 400 de paturi sa existe numai 5 functii de conducere (manager, director medical, director financiar, director de cercetare –dezvoltare si director de ingrijiri);
  • In unitatile sanitare clinice sub 400 de paturi sa existe 4 functii de conducere (fara directorul de ingrijiri)
  • In unitatile sanitare neclinice cu peste 400 paturi vor exista 4 functii de conducere (manager, director medical, director financiar, si director de ingrijiri);
  • In unitatile sanitare neclinice sub 400 de paturi vor fi 3 functii de conducere (manager, director medical, director financiar).


Se va ajunge astfel la un total de 1492 de functii de conducere reprezentand o reducere de 577 de functii de conducere, insemnand o diminuare in medie a cheltuielilor cu salariile lunare de peste 1 milion lei/luna. 

 

Credit foto: Mediafax 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod