Fonduri pentru plata salariilor din sanatate

Angajatii din sistemul public de sanatate isi vor primi drepturile salariale si sporurile, asa cum a fost prevazut in contractul colectiv de munca.
Guvernul Romaniei a aprobat in ultima sedinta de guvern, ca suma de 3,2 miliarde de lei vechi rezultata din redistribuirea fondurilor in cadrul bugetului CNAS dupa alocarea celor 2,8 miliarde lei vechi credite de angajament pentru plata serviciilor medicale si medicamente, sa fie utilizata pentru asigurarea salariilor in sistemul sanitar.
 
“Suntem constienti de importanta sistemului de Sanatate si de problemele cu care se confrunta personalul din acest sector. Vreau sa ii asigur pe medici si pe toti cei care lucreaza in sistem ca ma preocupa rezolvarea acestor probleme si ii anunt ca, prin efortul bugetar pe care l-am facut, isi vor primi drepturile salariale nemodificate pana la sfarsitul anului” a declarat ministrul interimar al Sanatatii, Adriean Videanu.
 
 
Pentru asigurarea continuitatii in eliberarea de medicamente cu si fara contributie personala si a celor aferente programelor nationale de sanatate prin farmaciile cu circuit deschis, Guvernul Romaniei a autorizat CNAS sa incheie angajamente financiare legale suplimentare de 2, 800 miliarde de lei vechi pentru acest an, cu plata in 2010.

 Acestea au fost repartizate dupa cum urmeaza:
  • 2 000 miliarde de lei pentru asigurarea continuitatii in eliberarea de medicamente, la farmacii si in cadrul programelor de sanatate;
  • 625 milioane pentru asigurarea medicamentelor si materialelor in unitatile sanitare cu paturi;
  • 30 de milioane de lei pentru serviciile medicale de ambulanta;
  • 55 milioane de lei pentru serviciile medicale efectuate de medicii de familie;
  • 60 de milioane de lei pentru servicii medicale de hemodializa si dializa peritoneala;
  • 30 de milioane de lei pentru servicii medicale pentru specialitati paraclinice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod