Focar de gripa noua la Iasi

Autoritatile sanitare au decis suspendarea cursurilor la Scoala generala nr 15 din Iasi pentru o perioada de 7 zile, dupa ce in institutia de invatamant au fost depistate 21 cazuri de gripa noua.
Este vorba de 20 de copii, elevi ai acestei scoli si de un adult care lucra in departamentul administrativ. 19 dintre cele 21 cazuri existente au fost confirmate in aceasta dupa-amiaza, asa cum precizeaza o informare primita de la Centrul National de Prevenire si Control a Bolilor Transmisibile.  

In data de 26.10.2009, la Scoala generala nr. 15  din Iasi,  au fost confirmate 2 cazuri de gripa AH1N1. Dupa efectuarea triajului epidemiologic, cadrele medicale au mai depistat si alti copii care prezentau simptome respiratorii si de la care au fost recoltate mai multe probe biologice.
in aceasta dupa-amiaza o parte dintre analize au confirmat existenta virusului gripal A/H1N1 in cazul a 19 persoane. Toti cei infectati cu virusul gripal sunt in curs de izolare si primesc tratament de specialitate.

In conformitate cu protocolul Ministerului Sanatatii, Centrul National Prevenire a Bolilor Transmisibile  a decis suspendarea cursurilor pentru o perioada de 7 zile (pana la data de 03.11.2009, inclusiv) urmand ca dupa aceasta data situatia sa fie reevaluata. De asemenea, tot la Iasi au fost ieri depistate pozitiv doua studente.
Acestea invata in unitati de invatamant diferite si  nu au calatorit in zone afectate
In prezent studentele  se afla internate la Spitalul de Boli Infectioase unde urmeaza tratament de specialitate. Starea lor de sanatate este buna.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod