"Fii mai rapid ca artrita!"

In fiecare an, Ziua Mondiala a Artritei (12 octombrie) se concentreaza pe imbunatatirea calitatii vietii de zi cu zi a persoanelor cu suferinte reumatice.
"Daca simti ca te dor articulatiile, nu astepta sa se deformeze, mergi la medic si intreaba daca nu cumva ai artrita. Cu cat diagnosticul e mai precoce si, implicit, tratamentul introdus mai din timp, cu atat calitatea vietii tale va fi mai putin afectata", spune Marius Albulescu de la sanofi-aventis.

Artrita reumatoida este o boala autoimuna: sistemul imunitar (care de obicei actioneaza pentru apararea organismului), ajunge sa lucreze impotriva propriului organism. Cum se poate intampla acest lucru dintr-o data nu este clar inca.
Artrita se poate instala pe nesimtite sau poate aparea brusc.

„Oricare dintre noi cunoastem pe cineva cu o suferinta reumatica (unul din 5 europeni sufera de o bolala reumatica cu consecinte majore): colegul de birou, partenerul de afaceri, prietenul cu care iti petreci timpul liber si chiar persoana cea mai draga sufletului tau", declara dr. Catalin Codreanu, presedintele Ligii Romane impotriva Reumatismului.

Pentru anul 2009, Liga Europeana impotriva Reumatismului a elaborat chestionarul on-line “Hai sa muncim impreuna!”, axat pe viata profesionala a persoanelor cu suferinte reumatice.
Completeaza chestionarul-grila in limba romana, pe care il gasesti aici www.worldarthritisday.org”, te indeamna dr. Catalin Codreanu.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Admin pe 13 Oct 2009, 15:10
    @Margareta Bacila

    Buna ziua! Stirea citita de dumneavoastra este un semnal de alarma de Ziua Mondiala a Artritei pentru ca populatia sa constientizeze necesitatea unui diagnostic precoce. Insa, daca doriti mai multe detalii despre artrita le gasiti accesand sectiunea noastra de afectiuni si boli. Cu respect, Echipa TopSanatate

    0
    0

  • VAS pe 13 Oct 2009, 14:57
    FARA UN SCOP

    NU AM INTELES DE CE SA DAU DATELE ,DACA NU -MI DAU NICIO INFORMATIE DA ,CRED CA ESTE PT EVIDENTA SAU RECLAMA

    0
    0

  • margareta bacila pe 13 Oct 2009, 13:17
    un articol fara continut

    Nu, nu mi-a placut articolul! Este sec, lipsit de continut. Poate ca este doar o reclama facuta medicului?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod