Femeile resimt mai puternic artrita reumatoida

Facebook Twitter Comenteaza
Femeile resimt mai puternic artrita reumatoida

Un studiu efectuat in Finlanda a evidentiat faptul ca femeile sufera mai mult din cauza artritei reumatoide decat barbatii, aflam de pe site-ul BBC.com. Femeile care sufera din cauza acestei afectiuni descriu manifestarea simptomelor ca avand o intensitate mai mare, comparativ cu barbatii care se afla in acelasi stadiu al bolii. Studiul a implicat peste 6000 de pacienti din 25 de tari.

Specialistii sunt de parere ca femeile resimt mai puternic simptome precum intepaturi, durere sau senzatie de oboseala din cauza faptului ca organismul lor este in mod natural mai putin rezistent decat cel al barbatilor.
Se stie deja ca artrita reumatoida este mai frecventa in cazul femeilor, peste 70% dintre persoanele afectate de aceasta boala fiind femei.

Studiul a presupus completarea de catre pacienti a unor chestionare cu privile la afectiunea lor si la modul in care o resimt, apoi s-au facut analize de sange si testari cu raze x pentru a determina stadiul bolii.

"Nivelul artritei reumatoide parea sa fie acelasi in cazul ambelor sexe, dar simptomele precum durerea sau anchilozarea articulatiilor erau resimtite mult mai accentuat in cazul femeilor.", a declarat Dr Tuulikki Sokka, seful echipei de cercetare.
"Problema este ca singura metoda de evaluare a artritei reumatoide este reprezentata de razele X, care evidentiaza numai daunele produse de boala.", a adaugat acesta.

Expertii sunt de parere ca aceasta descoperire ar putea avea legatura cu factorii hormonali, luand in calcul faptul ca artrita afecteaza in special femeile aflate la menopauza.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 17 Ian 2009, 01:33
    artrita

    Ma intereseaza mult subiectul, sint in cautare de alt articol care scrie de cure, medicamente tot ce ar putea intirzia evolutia boli, poate ma puteti ajuta, cineva care are mai multe informati le poate impartasi , sint acceptate.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod