Femeile obeze au mai multe probleme cu sarcina

Potrivit unor cercetari recente, in cazul femeilor obeze insarcinate eclampsia si numarul nasterilor premature sunt mai frecvente decat la femeile care nu au probleme cu greutatea.
Cercetarile au cuprins 385 de mame obeze care se aflau la prima sarcina. Acestea prezinta ricul de a da nastere unor copii cu greutatea corporala mica de doua ori mai mare fata de femeile care nu sunt obeze.

Potrivit studiului publicat in "American Journal of Obstetrics and Gynaecology", rata pre-eclampsiei la mamele obeze care nasc prima data este cu 11,7% mai mare, la mamele obeze care au una sau mai multe nasteri este de 6%, iar in cazul femeilor fara probleme cu greutatea de doar 2%.
Riscul de pre-eclampsie creste si in functie de numarul de kilograme acumulate in timpul sarcinii.

"Nu ne asteptam ca femeile obeze sa sa aiba copii cu greutate mica la nastere, deoarece obezitatea mamei este asociata, de regula, si cu copii foarte mari la nastere", a declarat Lucilla Poston, profesor la Kings College Hospital si St Thomas's Hospital. "Numarul mare de cazuri de pre-eclampsie descoperit la acest grup este ingrijorator deoarece aceasta este o complicatie serioasa in sarcina, care poate duce, in cazuri extreme, la moartea mamei si/sau a copilului", a continuat aceasta.

Pe langa faptul ca trebuie sa respecte recomandarile medicilor, viitoarele mame obeze trebuie sa incerce sa ia in greutate cat mai putine kilograme in perioada sarcinii pentru evitarea complicatiilor.

Sursa: BBC News
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod