Femeile de varsta mijlocie, mai expuse atacului cerebral decat barbatii



Femeile intre 45 si 54 de ani au de cel putin doua ori mai multe sanse decat barbatii de aceeasi varsta sa faca un atac cerebral, arata un studiu al Universitatii din California din Los Angeles (UCLA). Dupa un studiu asupra a 17.000 de voluntari de ambele sexe care a durat sase ani, cercetatorii de la UCLA au constatat ca femeile de varsta mijlocie din tarile dezvoltate sunt tot mai plinute, tot mai stresate si au tensiune tot mai mare.

Prin urmare, riscul ca ele sa faca un atac cerebral este de 2,4 ori mai mare decat in cazul sotilor sau partenerilor lor.

Numarul femeilor intre 45 si 54 de ani care fac atacuri cerebrale este mai mare decat al barbatilor din aceeasi grupa de varsta. In schimb, in cazul persoanelor intre 33 si 44 de ani si a celor intre 55 si 64 de ani, medicii nu au constatat nici o diferenta majora intre numarul de atacuri cerebrale in functie de sex. Intre cauzele care maresc riscul femeilor de a face un atac cerebral, cercetatorii de la UCLA enumera obezitatea, care nu e pusa exclusiv pe seama dietei proaste, ci pe sporirea numarului de femei care fac tratamente hormonale pentru a trece de menopauza.

(B.M.)

Lista atasamente

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod