Federatia Romana de Diabet sprijina lupta impotriva obezitatii

Facebook Twitter Comenteaza
Federatia Romana de Diabet sprijina lupta impotriva obezitatii

Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice anunta parteneriatul cu initiativa Ziua Europeana Impotriva Obezitatii in Romania (ZEIO) si ii indeamna pe membrii comunitatii medicale si reprezentantii autoritatilor sa se alature acestei campanii.

In acest an, pe 22 mai, statele Uniunii Europene vor marca pentru prima oara Ziua Europeana impotriva Obezitatii (ZEIO). ZEIO este o initiativa paneuropeana independenta, care reuneste pacientii si comunitatea medicala in vederea constientizarii publicului cu privire la excesul ponderal si recunoasterea obezitatii ca fiind o afectiune cronica.

"Salutam initiativa Ziua Europeana impotriva Obezitatii si ne alaturam acestei campanii, deoarece credem ca este nevoie de o actiune comuna impotriva obezitatii, una dintre cele mai grave probleme de sanatate cu care se confrunta umanitatea. Abordarea problematicii obezitatii de catre toti factorii implicati (specialisti, pacienti, decidenti si mass media) va contribui la constientizarea riscurilor crescute ale acestei afectiuni cronice. Este nevoie sa tragem un semnal de alarma asupra faptului ca obezitatea si excesul ponderal cresc riscul de boli cronice precum diabetul zaharat de tip 2 si bolile cardiovasculare, doua dintre principalele cauze de mortalitate in lume. Prin aceasta campanie dorim sa abordam obezitatea si excesul ponderal atat din punct de vedere medical, cat si social si educational, preventiv pentru a contribui la scaderea numarului de persoane supraponderale si obeze in Romania. Este foarte important ca sa transmitem un mesaj coerent si sa ii indemnam pe romani sa isi controleze greutatea", a declarat Prof. univ. dr. Nicolae Hancu, Presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Obiectivul ZEIO este de a veni in sprijinul cetatenilor europeni supraponderali si obezi, de a-i ajuta sa isi schimbe stilul de viata pentru a-si controla greutatea si a-si imbunatati calitatea vietii.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod