Fatul nu simte durere in primele 24 de saptamani de sarcina

Facebook Twitter Comenteaza
Fatul nu simte durere in primele 24 de saptamani de sarcina

Se pare ca fetusii nu simt durere pana tarziu, dupa 24 de saptamani de sarcina, arata un studiu efectuat de Royal College of Obstetricians and Gynaecologists din Marea Britanie.

 

Argumentul cercetatorilor consta in faptul ca fatul uman nu are terminatiile nervoase suficient de dezvoltate pentru a percepe durerea in primele 24 de saptamani de sarcina. De asemenea, starea in care se afla fatul este una inconstienta de sedare si somn permanent care persista chiar si dupa primele 24 de saptamani de sarcina.



"Se pare ca legaturile intre periferie si cortex nu sunt intacte inainte de 24 saptamani de gestatie, iar daca ne luam dupa consideratiile expertilor in neurologie ca pentru perceptia durerii e necesar cortexul, inseamna ca fatul este incapabil sa simta durerea in aceasta perioada", se concluzioneaza in raportul elaborat de Royal College of Obstetricians and Gynaecologists prezentat si de publicatia britanica DailyMail.

 

Credit foto: DailyMail.co.uk

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simika pe 10 Aug 2011, 00:00
    nuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    simte oriceeeee...si chiar daca sa spunem ca nu ar simti...ii bate inimioara de la 7 saptamani, deci e deja o viata care creste in tine:(((((((((((( e greu de tolerat faptul ca in acest secol, cand exista atatea optiuni contra unei sarcini nedorite se mai fac inca avorturi!!!! e ceva strigator la cer!!!!!!!

    7
    2

  • eu pe 27 Iun 2010, 00:29
    E o mare minciuna

    De ce se fereste de aspirator daca nu simte nimic??!??! De ce la aparatul care capteaza unde sonore s-au inregistrat tipete??!?! Nu simte?!!? Asta vor sa creada femeile iresponsabile...

    7
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod