Fara cozi la usa cabinetelor unde se acorda consultatii!

Facebook Twitter Comenteaza
Fara cozi la usa cabinetelor unde se acorda consultatii!

Pacientii vor putea ajunge la cabinetul medicului de familie sau la specialistul din ambulator, pe baza unei programari prealabile.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila a semnat Ordinul prin care sunt aprobate unele masuri de eficientizare a activitatii la nivelul asistentei medicale ambulatorii.

"Noile masuri luate de catre Ministerul Sanatatii vor creste calitatea actului medical, dar si satisfactia pacientului. Vrem sa modificam comportamentul si mentalitatea furnizorului de servicii medicale in ceea ce priveste respectul pentru pacient, dar si perceptia bolnavului fata de conditiile in care se realizeaza actul medical.
Prin introducerea acestei masuri simple de programare a serviciilor medicale va creste accesibilitatea bolnavilor la asistenta medicala in ambulatoriu",
a declarat Cseke Attila.

Incepand cu prima zi a lunii aprile, medicii din cabinetele de asistenta medicala primara, ambulatoriu de specialitate, inclusiv specialitatile paraclinice si medicina dentara si din cele de asistenta medicala de recuperare au obligatia sa acorde servicii medicale pe baza unei programari telefonice, sau prin alte mijloace, efectuata cu cel putin 24 ore inainte de data dorita.
In acest sens, cabinetele medicale trebuie sa afiseze la loc vizibil numarul de telefon la care se pot efectua programarile.

De la prevederile actului normativ fac exceptie cazurile de urgenta medicala, dar si cabinetele din mediul rural, in localitatile unde, din cauza lipsei mijloacelor tehnice necesare nu exista posibilitatea efectuarii programarilor. De asemenea, fac exceptie si serviciile medicale paraclinice recomandate bolnavilor care au consemnat pe biletul de trimitere un diagnostic prezumtiv sau cert de afectiune acuta.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod