Experti in cercetare avansata si expertiza psihiatrica medico-legala

Facebook Twitter Comenteaza
Experti in cercetare avansata si expertiza psihiatrica medico-legala

Institutul de Medicina Legala Iasi a fost desemnat castigatorul unui proiect strategic, finantat din fonduri structurale europene nerambursabile derulate prin Fondul Social European (FSE), Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa 1 prioritara, domeniul major de interventie - Programe postdoctorale. Valoarea proiectului este de 8.611.488,00 lei se situeaza pe locul II pe tara cu un punctaj de 79,5 puncte, in ierarhia competitiei lansata de Fondul Social European (FSE) in toamna anului trecut.


Astfel, in urmatorii 3 ani, IML Iasi va coordona formarea la standarde europene a 200 de cercetatori si experti in domeniul cercetarii avansate si expertizei psihiatrice medico-legale.

"Proiectul este structurat pe doua module. Primul modul, vizeaza formarea a 200 de cercetatori in domeniul managentului cercetarii avansate, contribuind astfel la imbunatatirea si actualizarea competentelor relevante pe piata muncii domeniilor ce necesita inalta calificare, la cresterea atractivitatii pentru cariera in cercetare prin stimularea financiara si prin dezvoltarea competentelor in a gasi si utiliza surse financiare pentru proiecte noi de cercetare.
Suplinim astfel si lipsa de finantare guvernamentala pentru cercetare si programe postdoctorale. Introducerea modulului de formare experti in psihiatrie medico-legala, al doilea in structura proiectului, este o premiera nationala deoarece in prezent, la noi in tara, nu se aplica standardele de formare si perfectionare europene ale acestei categorii ded personal cu inalta calificare. Actualmente acestia sunt desemmnati dupa criterii legate doar de vechimea si gradul profesional si nu dupa competente si calificare, in contradictie cu cerintele europene.
Se asigura astfel alinierea la standarde europene a formarii expertilor in psihiatria medico-legala si implicit cresterea calitatii actului medical cu reflexie in dezvoltarea sociala si economica in ansamblu
", a declarat prof. Univ. Dr. Vasile Astarastoae, managerul proiectului, presedinte CMR.

Centrul universitar Iasi va deveni astfel initiatorul in formarea expertilor in cercetare avansata si expertiza psihiatrica medico-legala din Romania.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod