"Exista viata dincolo de boala. Nu te lasa invinsa!"

Facebook Twitter Comenteaza


Acestea este mesajul "postat" azi, 8 martie, pe holurile Institutului Oncologic, in care zilnic intra sute de femei diagnosticate cu cancer.

La eveniment au fost prezenti prof. dr. Rodica Anghel , director general IOB, echipa sa de medici-femei si alte femei lideri de opinie care au vorbit despre ce inseamna lupta cu boala. Mesajul transmis de pacientele care au invins cancerul este ca, desi aparent necrutatoare, boala poate fi vindecata.

Anual, aproape 70.000 de pacienti vin la Institutul Oncologic Bucuresti pentru tratament, potrivit raportului furnizat de IOB.

"Femeile trebuie sa-si faca niste controale preventive macar o data pe an.
in faza incipienta cand descoperi boala este mult mai usor, mai ales acum cand exista medicamente noi, metode noi de diagnosticare. Orice femeie este datoare sa se duca sa-si faca aceste controale. Sigur ca mi-ar fi placut sa fi aparut remedii si cand am descoperit eu boala ca sa nu ajung la operatie, dar acum, ma bucur ca macar pentru cei tineri exista ceva care sa-i ajute mai mult, chiar daca boala nu poate fi eradicata,"
declara Mariana Ionita, 63 de ani, pacienta diagnosticata cu cancer mamar din Bucuresti.


In prezent, tratamentele standard al cancerelor de orice natura beneficiaza de o abordare multidisciplinara, care implica atat tratamentul chirurgical, cat si radioterapia, chimioterapia si hormonoterapia.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod