Esti multumit de doctorul tau? Da-i o nota!

Facebook Twitter Comenteaza
Esti multumit de doctorul tau? Da-i o nota!

S-a lansat primul portal dedicat atat sistemului medical romanesc, cat si pacientilor, unde gasesti listate majoritatea spitalelor, farmaciilor, cabinetelor si doctorilor din Romania.

Sistemul medical romanesc, atat cel de stat, unde in cele mai multe cazuri "atentiile" fac diferenta, cat si cel particular, la care are acces doar o mica parte din romani, reprezinta una din reminiscentele sistemului comunist, cand pacientii se supuneau neputinciosi unor reguli prestabilite. Aceasta situatie persista in ciuda celor 2 decenii trecute si este intarita si de lipsa unei evaluari a calitatii prestatiei doctorilor.

Noul portal www.doctorating.ro da sansa pacientilor sa ofere note doctorilor si sa isi exprime deschis parerea cu privire la modul in care au fost tratati.

Conform unui studiu realizat de Colegiul Medicilor din Romania (CMR), din punctul de vedere al medicilor, cea mai mare problema a serviciilor medicale din tara noastra este cea a subfinantarii sectoriale prin alocarile bugetare nationale, urmata pe locul al doilea de dotarile din unitatile medicale si pe locul al treilea de gestionarea defectuoasa a sistemului medical de catre Ministerul Sanatatii.
O alta problema a sistemului medical romanesc este birocratia, considerata a fi foarte ridicata in aproape 60% dintre opiniile medicilor. In acelasi timp, din cauza unor motive care tin de functionarea sistemului, 38,58 % dintre medici nu au putut acorda ingrijiri medicale pacientilor, la timp si la standarde maxime.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cati pe 21 Ian 2010, 10:43
    ptr. violeta

    Probabil ca tu ai nesansa unui asemenea medic. Din fericire, eu am un medic de familie foarte competent. Dar am avut nesansa sa intilnesc la Urgente un medic care nu a putut stabili un diagnostic (era o bronho pneumonie)si astfel a trimis bolnavul in criza la un alt spital pentru consultatie si diagnostic, fara salvare si pe ninsoare !

    0
    0

  • violeta pe 20 Ian 2010, 16:59
    medicii de familie sunt slab pregatiti

    medicul de familie este cel mai slab cadru medical care te poate ajuta intr-o problema de sanatate. in diagnostic este 0, in tratamentul pe care ti-l administreaza este pe dinafara cand el nu stie ca 2 substante diferite din 2 medicamente au repercursiuni grave,sau cand iti schimba tratamentul cu altul care a fost prescris de medicul specialist.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod