Este mai greu să rămâi acasă și să ai grijă de copii decât să mergi la serviciu sau să studiezi

Să fii alături de copii constant este mai stresant decât să lucrezi. Migrenele apar mai des, liniștea nu este întotdeauna un semn bun și nimic nu se compară cu durerea simțită când calci cu picioarele goale pe un LEGO.
Lista de lucruri pe care le înveți odată ce devii părinte a fost clarificată în cadrul unui studiu recent și nu este vorba numai despre lucruri plăcute. Potrivit rezultatelor obținute de cercetători, majoritatea mamelor consideră că este mai complicat să rămână acasă cu cei mici decât să aibă un job full time. Această constatare se aplică în mod special părinților care au primul copil. Astfel, cuplurile care devin părinți pentru prima dată se confruntă mai des cu stresul și procesul de adaptare la noul rol nu este întotdeauna simplu sau rapid.

 
Statul acasă pentru a avea grijă de copii este mai solicitant decât un job

În cadrul studiului realizat 31% dintre părinți au declarat că este mai greu să rămână acasă alături de copii decât să meargă la serviciu. De asemenea, 55% dintre părinți se simt mai obosiți după ce au primul copil, iar 20% declară că sunt de-a dreptul epuizați.
Aceste răspunsuri au fost date în ciuda sprijinului primit din partea altor membri ai familiei.
48% dintre mamele intervievate consideră că nu s-ar fi descurcat în noul rol dacă nu ar fi primit sfaturi de la mamele lor și numai 15% dintre noii părinți sunt convinși că nu este greu deloc să se organizeze după venirea pe lume a noului membru al familiei.

 
Șervețelele umede sunt vitale pentru noii părinți

Este vorba despre un chestionar realizat de AVEENO Baby în cadrul căruia s-a constatat că 45% dintre părinți nu cred că primul copil și procesul de adaptare sunt experiențe perfecte. În mod comic, 41% dintre persoanele intervievate consideră că lucrul care le salvează în orice situație sunt șervețelele umede pentru bebeluși.
În ciuda cursurilor speciale, a informațiilor de pe internet și a cărților apărute pe această tematică, 45% dintre părinți se bazează în continuare pe sfaturile primite de la mamele lor.
În plus, peste 55% dintre mame sunt convinse că este dificil să ai un copil chiar dacă ai în jurul tău multe persoane care te susțin, gata să aibă grijă de cel mic în caz de nevoie. 
77% dintre respondenți consideră că rețelele de socializare sunt un factor motivant pentru părinți și că de multe ori își găsesc noi surse de energie urmărindu-le îndeaproape. Pe de altă parte, 22% dintre noii părinți consideră că rețelele de socializare sunt o sursă de stres și presiune deoarece li se pare că le impun să fie părinți perfecți și standarde nerealiste. Principalele motive de îngrijorare ale părinților sunt dezvoltarea copiilor (27%), meniul adecvat al celor mici (22%) și somnul insuficient (39%).
Probabil că aceste concluzii nu sunt surprinzătoare pentru cei care au deja copii.
Deși este o experiență cu totul specială pot apărea și provocări dificil de învins. Vor fi momente în care nu știi sigur ce să-i dai să mănânce celui mic sau cum să procedezi dacă se simte rău. În plus, presiunea va crește dacă îți faci griji și pentru cum te judecă alți părinți în funcție de modul în care alegi să ai grijă de copilul tău. Poți avea impresia că până și deciziile minore necesită studiu și deliberări îndelungate.

 
Dragostea face ca orice sacrificiu să merite

Chiar dacă o proporție ridicată de părinți indică o listă lungă de dificultăți asociate cu apariția noului membru al familiei, cu siguranță niciunul nu regretă experiența. În cadrul chestionarelor 62% dintre respondenți au declarat că acesta a fost primul moment în care au înțeles ce înseamnă dragostea necondiționată.
În momentul în care iubești pe cineva în acest mod, toată munca și sacrificiile pe care le faci vor merita.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ramo1999 pe 31 Mai 2019, 10:40
    Dragoste

    Legatura dintre parinte si copil e cea mai puternica legatura de pe pamant. E frumos, dar si stresant!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod